Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El conseller Santi Vila presenta els nous autocars de TEISA que reforcen les comunicacions a les comarques gironines

·         L’empresa gironina ha invertit 1,7 milions d’euros en l’adquisició de 9 nous vehicles per renovar la flota
 
·         Aquests nous vehicles s’afegeixen als 2 que ja es van incorporar al juliol per fer el servei exprés.cat entre Olot i Girona, el primer d’altes prestacions de les comarques gironines, i que té una transporta una mitjana d’uns 4.000 viatgers al mes
 
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha presidit avui l’acte de presentació dels 9 nous vehicles que ha incorporat a la seva flota Teisa, amb l’objectiu de millorar les comunicacions a les comarques de Girona. L’empresa banyolina ha realitzat una inversió d’1.715.000 euros per adquirir aquests nous vehicles, que renovaran la flota actual formada per 147 busos. En els darrers vuit anys (2006¿]2014), Teisa ha adquirit 61 vehicles per valor de més de 12 milions d’euros.
 
Els vehicles presentats avui tenen diferents característiques, específiques per al servei de transport que presta:
 
·         1 autobús urbà de 85 places, amb carrosseria Castrosua i motor Man
·         1 autocar suburbà de 59 places, amb carrosseria i motor Man
·         5 autocars interurbans de 59 i 55 places, amb carrosseria Beulas i motor Scania
·         1 autocar discrecional de 55 places, amb carrosseria i motor Mercedes¿] Benz
·         1 microbús de 28 places i fins 8 PMRs, amb carrosseria Ferqui i motor Iveco.
 
Del total de vehicles, 8 disposen de plataforma per persones amb mobilitat reduïda (PMR), superant 90% d’adaptació a la flota de transport regular, i tots incorporen les darreres tecnologies en seguretat i confort, a més d’un disseny funcional i orientat a la comoditat del client.
 
Aquests 9 vehicles se sumen als 2 de la xarxa exprés.cat presentats el mes de juliol passat i que presten el primer servei de bus d’altres prestacions a les comarques gironines unint Olot i Girona. La xarxa exprés.cat és una aposta de la Generalitat per pel bus exprés com a mode de transport públic eficient i competitiu per connectar de manera ràpida, sostenible i econòmica els principals pols de mobilitat del territori que concentren major demanda de desplaçaments.
 
La xarxa de bus exprés estarà formada per 40 línies interurbanes que són les que concentren una major demanda de viatgers. Concretament transporten anualment 21,32 milions de passatgers, la qual cosa suposa el 40% de la demanda total.
 
A les comarques de Girona, l’1 de juliol es va posar en funcionament la primera d’aquestes línies, la e1:Olot-Girona, amb 16 expedicions diàries (8 per sentit), de dilluns a divendres excepte agost. Des de la seva implantació, ha transportat una mitjana de gairebé 4.000 persones al mes.
 
 
Viatgers e1 Olot-Girona
JULIOL 2014
3.325
AGOST 2014
2.554
SETEMBRE 2014
4.027
OCTUBRE 2014
5.165
NOVEMBRE 2014
4.569
 
 
 
A la demarcació de Girona hi ha previstes sis línies més de la xarxa d’altes prestacions exprés.cat, que ofereix millores de gestió i velocitat comercial. Són:
  • Blanes-Lloret de Mar (2015)
  • Girona-Palamós (2015)
  • Figueres-Roses
  • Girona-Santa Coloma de Farners
  • Girona-Lloret de Mar
  • Girona-Torroella de M.-l’Estartit
 
TEISA (Transports Elèctrics Interurbans S.A.) és una empresa fundada el 13 de març de 1920 a Banyoles. Amb gairebé 190 treballadors directes, més una cinquantena d’acompanyants de transport escolar, i 147 vehicles urbans, interurbans de rodalies i de mitja i llarga distància, TEISA opera 45 línies de transport regular i unes 80 rutes escolar i de transport adaptat, a més d’oferir serveis d’excursions d’àmbit nacional i circuits internacionals en autocar.


pdf pdf Nota de premsa
foto foto Imatge

Cercador

Cercador

Destaquem