Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Vilassar de Dalt disposa ja de la nova Biblioteca Can Manyer

  • El nou equipament esta ubicat en el que havia estat una antiga fàbrica tèxtil, construïda ara fa 100 anys i rehabilitada totalment

La població de Vilassar de Dalt disposa ja des d’avui de la seva nova biblioteca municipal, denominada Biblioteca Can Manyer, que ha estat inaugurada aquesta tarda en un acte al qual hi ha assistit el conseller de Cultura, Ferran Mascarell;  l’alcalde la localitat, Xavier Godàs, i el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve.   
 
El nou equipament de lectura pública, incorporat a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona, s’integra en el Sistema de Lectura Publica de Catalunya, depenent del Departament de Cultura, amb la qual cosa aquest ja està configurat per un total de 380 biblioteques.
 
La nova Biblioteca Can Manyer  neix fruit del trasllat del fons bibliogràfic que fins ara estava disponible a la Biblioteca Pau Piferrer, i que havia donat servei fins ara a la població de Vilassar de Dalt des de l’agost de 1981.
 
El nou equipament ha estat ubicat en el que havia estat una antiga fàbrica tèxtil, Can Manyer, construïda ara fa 100 anys i rehabilitada totalment i condicionada per a nous usos socials i culturals i per acollir la nova biblioteca, respectant uns antics enrajolats que tenia la nau principal. En aquest sentit, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha assenyalat que "la nova biblioteca de Vilassar de Dalt és un exemple de bona utilització d'una fàbrica amb telers, a una factoria de saviesa lectora".
 
La superfície útil de la nova biblioteca és de 1.649 metres quadrats. La funcionalitat de l’espai s’ha resolt amb una organització racional, clara i diàfana de les dues plantes de la nau en què es distribueixen cinc zones diferenciades: zona d’acollida i promoció, zona general, zona infantil, zona de treball intern, i zones logístiques i de circulació.
 
De la planta inferior arrenquen dues escales obertes que condueixen a la planta superior. Els serveis de la biblioteca que han de quedar tancats s’han solucionat amb unes construccions de fusta a l’interior dels dos grans espais sense arribar a sostre.
 
L’origen industrial del recinte es ressalta també amb els pilars de foneria, les voltes a la catalana i els terres de paviment hidràulic.
 
La Generalitat de Catalunya ha fet una aportació d’1.069.960 euros per a la materialització d’aquest equipament,  destinats tant al projecte de rehabilitació de l’espai, la seva construcció, com a la disponibilitat de mobiliari i equipament.  
                        
La nova biblioteca disposa de servei d’ informació i consulta, de préstec i autopréstec amb RFID, accés públic a Internet i zona Wi-Fi, àrea de música i sala polivalent. En ella hi treballa una plantilla permanent de 4 persones i està oberta al publilc un total de 34,30 hores a la setmana.
 


Cercador

Cercador

Destaquem