Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Barcelona acull les jornades europees de referència en la lluita contra les hepatitis víriques i el VIH

·        El secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, inaugura la trobada destacant la importància dels programes de detecció.
·        L'ASPCAT participa en la HepHIV2014 Conference amb 14 comunicacions.
 
El secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, ha destacat el paper de les polítiques de prevenció en la inauguració de les jornades internacionals HepHIV2014 Conference que se celebren a Barcelona entre el 5 i el 7 d'octubre. Mateu ha destacat la posada en marxa del projecte pilot per a la implementació de la prova ràpida del VIH en atenció primària com a actuació prioritària dins del Pla interdepartamental de salut pública. També ha valorat el paper del projecte DEVO de detecció del VIH, a través del qual el 2013 es van diagnosticar gairebé el 20% de les infeccions.
 
La HepHIV 2014 Conference està organitzada per la iniciativa HIV in Europe. Barcelona ha estat la ciutat designada enguany per a la celebració de la Conferència, després d’haver passat per Brussel·les, Estocolm i Copenhaguen en les edicions anteriors. La Conferència, a la qual assisteixen experts catalans i internacionals en el camp de l’hepatitis i el VIH, esdevé una oportunitat per discutir i intercanviar experiències per millorar la resposta de la salut pública davant d'aquestes infeccions i, en particular, el diagnòstic i tractament precoç. Durant els tres dies es donarà una visió general de les millors iniciatives que s’han dut a terme per a l’optimització del cribratge així com de l’accés al tractament. En aquest sentit, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), a través de la seva unitat de vigilància, prevenció i control de les ITS i el VIH i del CEEISCAT, té una llarga i reconeguda trajectòria en la detecció precoç del VIH en centres comunitaris a escala local.
 
L'ASPCAT participa en la Conferència a través de la Unitat de VIH i del CEEISCAT amb la presentació de 14 comunicacions, 7 pòsters i 7 orals.
 


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem