Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

L'Arts Santa Mònica acull la mostra "Sistematúrgia", sobre les accions de Marcel·lí Antúnez

·         L’exposició es podrà visitar del 4 de febrer al 6 d’abril del 2014

A partir de demà, 4 de febrer, l’Arts Santa Mònica acollirà l’exposició “Marcel·li Antúnez: Sistematúrgia. Accions, dispositius i dibuixos”, la mostra més completa sobre l’artista que s’ha fet fins ara. L’exposició es podrà veure fins el  dia 6 d’abril.
 
Durant la presentació, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha remarcat que “l’Arts Santa Mònica és el centre de referència perquè els creadors catalans s’expressin i perquè el públic català gaudeixi de la seva obra”. “Catalunya és un país ric en creadors que han convertit la creativitat en el seu mode de vida i que han portat el nostre ideari cultural per tot el món i Marcel·lí Antúnez és un exemple paradigmàtic d’aquesta creativitat, un referent que exemplifica la transdisciplinarietat de la creació catalana”.
 
El mateix Marcel·lí Antúnez ha considerat que “el concepte central del projecte” que ara porta a Santa Mònica “és la seva metodologia, la 'sistematúrgia', entesa com una dramatúrgia de sistemes computacionals”.
 
L’exposició recull de forma molt significativa i interactiva les accions de Marcel·lí Antúnez Roca i el mètode que utilitza per produir-les: la Sistematúrgia.
Aquest neologisme de l’artista s’entén com una dramatúrgia produïda amb sistemes computacionals. És un procediment que afecta tant el procés creatiu com a la representació de les obres. La Sistematúrgia combina, entre d’altres, elements audiovisuals, interfícies corporals i elements robòtics, que funcionen de manera interactiva, tant en les performances, com en les instal·lacions.
 
L’exposició s’organitza en quatre àmbits:
 
- Escenari.  Presentacions en viu que un cop per setmana tindran lloc a l’espai del Claustre.
- Processos. Es mostren dibuixos utilitzats en diverses fases del procés creatiu.
- Instal·lacions.  Espai de jocs on podem interactuar amb set obres diferents.
- Dispositius. Espai on podem activar robots i interfícies corporals, tots ells prototips representatius de la Sistematúrgia.
 
Sistematúrgia, l’exposició, és l’intent utòpic d’organitzar els materials amb els quals treballa l’artista i l’univers que se’n deriva. Aquesta és també la idea rere el Mural SADDi, un projecte site specific que ocuparà sis trams de l’escala central i que l’artista conclourà durant les dues primeres setmanes de l’exposició.
 
Marcel·lí Antúnez Roca (Moià, 1959) és internacionalment conegut per les seves performances mecatròniques i les seves instal•lacions interactives. Va ser  fundador, coordinador artístic, músic i actuant des de 1979 fins a 1989 de la Fura del Baus. Els seus treballs s’han presentat a nombrosos festivals, galeries, museus i teatres de més de quaranta països..Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem