Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Balanç dels cinc anys del programa de sensibilització i educació ambiental del CAR

Agricultura estudia ampliar el programa educatiu dels Agents Rurals a nens d'infantil, majors de 18 anys i gent gran

Des del 2008 s'han realitzat 4.019 xerrades informatives adreçades a un total de 103.328 alumnes

Més de 4.000 actuacions d'educació ambiental en 5 anys

 
Des fa cinc anys el Cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural promou la sensibilització i l’educació ambiental mitjançant xerrades a escoles, sortides al bosc, alliberaments de fauna, fires i festes. Avui, la secretària general d’aquest Departament, Bibiana Domingo, s’ha reunit amb una representació dels Agents Rurals que imparteixen aquest programa educatiu per fer balanç de l’experiència.
 
Des del 2008 s’han realitzat 4.019 xerrades informatives adreçades a un total de 103.328 alumnes sobre el coneixement i la protecció del nostre patrimoni natural. Totes aquestes activitats estan fonamentades en principis de coresponsabilitat i sostenibilitat i s’adrecen especialment a les escoles, però també a altres col·lectius.
 
Segons Bibiana Domingo, “la millor prevenció és l’educació, i és el que perseguim amb el programa Escoles Verdes que desenvolupa el Cos d’Agents Rrurals, del qual estem molt satisfets.” Tant és així, que el Departament d’Agricultura estudia ampliar aquesta oferta educativa, adreçada fins ara a alumnes de primària i secundària, tant a nens d’infantil, com a més grans de 18 anys, i també a la gent gran.
 
Aquesta nova proposta educativa consistirà en xerrades infantils adreçades a nens de 6 i 7 anys, xerrades a primària per a nens d’entre 8 i 12 que constaran de coneixements per a la prevenció, així com d'una gimcana de rastres; també es farien xerrades a secundària per a nois i noies d’entre 11 i 17 titulades: Biodiversitat, Els nostres veïns, o Agents Rurals, una sortida professional. I finalment, xerrades per a adults, que tractarien els següents temes: Dia forestal mundial, El Cos d’Agents Rurals, Incendis i Recomanacions en el Medi.
 
La secretària general ha volgut agrair a tots els agents rurals que hi participen voluntàriament per donar a conèixer el CAR “la seva feina i els valors que representen, així com als centres de recuperació de fauna salvatge i granges cinegètiques de perdius que col·laboren amb aquest programa”.
 
Més informació i fotos en els documents annexos
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat  i https://twitter.com/agriculturacat
 
 Cercador

Cercador

Destaquem