Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

INDÚSTRIA

Un grup d'empreses catalanes participa en la fira alimentària més important dels Estats Units

 
·        A través de la plataforma de la Generalitat Catalan Gourmet USA, Miquel Alimentació Grup, Cap d’Urdet, Cafès Novell, Xertoli i Amanida han estat presents a la 17th Americas Food&Beverage de Miami.
 
·        A més de la fira, les empreses han ofert un sopar privat a distribuïdors, importadors i minoristes americans per donar a conèixer els seus productes.
 
·        Aquestes accions s’emmarquen en el 3r esdeveniment de la Catalan Gourmet USA, una plataforma logística i comercial impulsada per ACCIÓ per introduir productes gurmet catalans als Estats Units.
 
 
Un grup d’empreses d’alimentació catalanes han participat aquesta setmana a la 17th Americas Food&Beverage a Miami, considerada la fira alimentària més important dels Estats Units. El grup ha estat format per Miquel Alimentació Grup, Cap d’Urdet, Cafès Novell, Xertoli i Amanida, que han comptat amb un estand a la fira a través de la plataforma Catalan Gourmet USA, impulsada per la Generalitat.
 
Per l’Americas Food&Beverage hi han passat més de 500 productors de 23 països diferents, i es calcula que es generaran més de 200 milions de dòlars en vendes. La fira ha atret 10.000 compradors, fet que demostra la importància estratègica de participar en aquest esdeveniment.
 
A banda de la presència a la fira, les empreses catalanes també han tingut l’oportunitat d’oferir un sopar privat a un grup de distribuïdors, importadors i brokers del sud de Florida per donar a conèixer els seus productes. La degustació del menú, format únicament per productes catalans, s’ha dut a terme al restaurant Perfecto Miami-Barcelona, de l’empresari Òscar Manresa i referència de la cuina catalana a la ciutat de Florida.
 
Primer any de la Catalan Gourmet USA
Aquestes accions s’emmarquen en el 3r esdeveniment de l’any de la Catalan Gourmet USA (www.catalangourmetusa.com), una plataforma logística i comercial nascuda aquest 2013 i impulsada per ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació- per promoure la introducció dels productes gurmet catalans als Estats Units.
 
Des del Centre de Promoció de Negocis d’ACCIÓ a Miami es fa una cerca activa d’importadors, distribuïdors i representants americans interessats en aquest tipus d’aliments. El servei ofereix, per aquelles empreses que ho necessitin, suport en les homologacions necessàries per comercialitzar els productes a través d’una empresa logística.
 
El primer esdeveniment del Catalan Gourmet USA va consistir en una degustació dels productes de les empreses participants a Washington, a l’abril, al restaurant Jaleo del cuiner José Andrés, davant de prop d’un centenar d’importadors, distribuïdors i xefs dels Estats Units. El format es va repetir al juliol al restaurant Mercat a la Planxa de Chicago, i es va aprofitar per dur a terme una ruta per les botigues més importants del sector, així com un dinar privat pels principals importadors i distribuïdors de la zona.  
 
Les empreses que han participat en les activitats de la Catalan Gourmet USA aquest 2013 han estat Miquel Alimentació Grup (amb una gamma de productes gourmet que inclou fideuàs, paelles i salses), Cap d’Urdet (bolets i trufes), Cafès Novell (cafès per al canal restauració), Cal Saboi (oli d’oliva), Xertoli (oli d’oliva) i Amanida (olives i adobats).
 
Totes les empreses del grup han identificat clients, socis o distribuïdors als Estats Units i es troben actualment fent el seguiment dels múltiples contactes realitzats durant tot aquest any de promoció, que els ha obert les portes d’entrada a una dels principals mercats pels seus productes.
 
Catalan Gourmet USA continuarà l’any vinent amb noves iniciatives i programes de promoció per donar suport a les empreses catalanes del sector de l’alimentació.


Cercador

Cercador

Destaquem