Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Una exposició al Palau Robert mostra la feina feta per l'Associació

Amics del Liceu, 25 anys en la difusió de l'òpera

Les comissàries atendran els mitjans de comunicació el 7 de maig, a les 12 hores

L’associació Amics del Liceu explica la tasca portada a terme en la difusió de l’òpera i en el suport al Gran Teatre del Liceu, coincidint amb el seu 25è aniversari, a l’exposició “L’Òpera, una reflexió”, que es podrà visitar a partir del 8 de maig, a les Cotxeres del Palau Robert.

La mostra “L’Òpera, una reflexió. Amics del Liceu, 25 anys de difusió” l’organitza Amics del Liceu, amb el suport del Palau Robert i el patrocini de Revlon. En són les comissàries la vicepresidenta de l’associació, Rosa Samaranch, i Anna Casa.
El director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès, inaugurarà l’exposició el 7 de maig, a les 19 hores. També hi assistiran  les comissàries Rosa Samaranch i Anna Casa, i molts dels artistes que han col·laborat en el llibre "Temporada d’Òpera".
El contingut de l’exposició es basa en una acurada selecció dels textos i il·lustracions que s’han publicat en el llibre Temporada d’Òpera, que cada any publica l’associació. Escriptors, polítics, musicòlegs, intel·lectuals de prestigi d’arreu del món, amb el denominador comú del seu amor i passió per l’òpera, han presentat les obres programades al Gran Teatre del Liceu. També ha estat important la contribució d’artistes diferents que han il·lustrat la publicació amb la intenció de renovar l’anquilosada iconografia de l’òpera. Una tasca que obliga l’artista a fer una immersió en l’audició de les obres i en l’anàlisi dels arguments, sense trair el discurs personal.
L’audiovisual que es projecta a la mostra explica la gènesi del llibre Temporada d’Òpera i informa d’altres publicacions de l’Associació com ara  Annals del Gran Teatre del Liceu 1847-1897, Anuari i crònica il·lustrada del Gran Teatre del Liceu 1947-1997, El Liceu dels seixanta, i el Llibre de l'Any. S'acompanya d'una selecció de fotografies de l'època i de l'àudio d'àries i obertures d'òpera. El guió i la locució de l'audiovisual van a càrrec de Maria Gorgues.
L’associació
D’ençà de la seva creació, Amics de Liceu organitza activitats molt diverses de forma ininterrompuda per donar suport al Gran Teatre del Liceu. Activitats com ara conferències, col·loquis, cursos monogràfics, sessions de cinema i videogràfiques de grans produccions d'arreu del món, lectures dramatitzades de textos literaris en els quals es basa una òpera, o la publicació de textos relacionats amb el món de l'òpera.
Un grup nombrós de voluntaris d'Amics del Liceu s'encarrega, des de la temporada 2005-2006, de totes les visites al Gran Teatre. En el camp de les relacions internacionals, l’any 1993 va ser membre fundador de Fedora (Fédération Européenne des Associations et Fondations pour le Rayonnement des Opéras). Per proporcionar als seus socis el coneixement en directe del que s'esdevé a l'òpera arreu del món, organitza viatges als teatres i festivals més importants, des de Bayreuth i Salzburg a Viena i el Metropolitan de Nova York.
Amics del Liceu també organitza tallers d'òpera per a adolescents del Raval i recitals a Casals de Gent Gran  i alhora convoca, gràcies al patrocini de la Fundació Jesús Serra, el Concurs de Composició Vocal entre compositors menors de trenta-cinc anys d'arreu de l’Estat i en publica les partitures. També va impulsar els abonaments per a joves a preu reduït i és responsable del programa Òpera a la Universitat. Enguany, a més, és responsable de la coordinació del Bicentenari Wagner al qual s’han adherit les vint institucions culturals més importants del nostre país.


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem