Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El conseller Pelegrí celebra la nova oportunitat de les Terres de l'Ebre per esdevenir Reserva de la Biosfera

El Consell Consultiu Internacional per a les reserves de la Biosfera ha recomanat l’aprovació de tres noves reserves espanyoles, entre elles la de les Terres de l’Ebre
 
La designació definitiva tindrà lloc entre els dies 27 i 30 de maig

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha valorat “molt positivament” que el Consell Consultiu Internacional hagi donat una nova oportunitat a les Terres de l’Ebre per esdevenir Reserva de la Biosfera. Aquest és el segon any que la candidatura ebrenca aspira a aquest títol, concedit per la UNESCO, després que l’any passat fos desestimada. Els límits de l’anterior candidatura han estat modificats deixant al marge les zones sota influencia de la planta nuclear d’Ascó. La nova proposta abasta un total de 367.729 hectàrees.
 
Pelegrí ha celebrat especialment  que les Terres de l’Ebre sigui un dels tres espais de l'Estat recomanats pel Consell Consultiu Internacional per ser declarats Reserva de la Biosfera, ja que “per aconseguir-ho s’ha fet un treball en el que han participat tots els estaments socials, i que ha comptat amb la complicitat i el consens del territori.”
 
El conseller ha recordat que la candidatura va sorgir de la mateixa societat civil i ha estat impulsada per una setantena d’institucions i entitats socioeconòmiques de les quatre comarques de l’Ebre, entre elles el Consorci de Serveis Agroambientals de les comarques del Baix Ebre i Montsià (CODE) i la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa,  i compta amb 55 administracions locals del territori que ja han expressat el seu suport a través de l’aprovació de mocions en els plens municipals.
 
Segons Pelegrí, “la candidatura és una bona oportunitat per situar Catalunya i les Terres de l’Ebre en el mapa internacional i constitueix, alhora, una oportunitat  de dinamització de  tot aquest àmbit que podrà assolir, també, una major disponibilitat de les aportacions econòmiques del Govern de l'Estat i incrementar el reconeixement dels seus valors patrimonials: naturals, paisatgístics, històrics i culturals”.
 
Pelegrí també ha destacat la designació de reserva de la biosfera com “una eina per cohesionar i gestionar millor el territori, una marca de qualitat reconeguda mundialment que farà compatible la preservació de l’entorn amb el desenvolupament econòmic sostenible de les Terres de l’Ebre, alhora que els productes i els serveis derivats del reconeixement de la UNESCO com a Reserva de la Biosfera es diferencien qualitativament dels seus competidors en el mercat global”.
 
Tanmateix, l’aprovació definitiva no es coneixerà fins a  la 25a Reunió del Consell Internacional de Coordinació del Programa L’Home i la Biosfera (MaB) de la UNESCO, que tindrà lloc entre els dies 27 i 30 de maig.
 


Cercador

Cercador

Destaquem