Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Arts Santa Mònica analitza el fenomen de la postfotografia amb l'exposició 'From here on. D'ara endavant'

  • La mostra ha estat impulsada pels Rencontres d’Arles i comissariada per un equip format per Clément Chéreux, Joan Fontcuberta, Erik Kessels Martin Parr i Joachim Schmid 
  • Constitueix la primera gran exposició internacional que presenta el fenomen de la postfotografia en tota la seva complexitat i diversitat
Penelope Umbrico

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha presidit avui la presentació de l’exposició “From here on. D’ara endavant. La postfotografia en l’era d’Internet i la telefonia mòbil”, que es podrà visitar a l’Arts Santa Mònica del 21 de febrer al 13 d’abril. Aquesta exposició s’organitza en el marc de Mobile World Capital Barcelona i reflexiona sobre com el pas de la imatge analògica a la imatge digital i l’extensió d’Internet i de la telefonia mòbil han canviat radicalment el món de la fotografia.
 
Han participat en l’acte el director general de Mobile World Capital, Ginés Alarcón; els comissaris de la mostra, Joan Fontcuberta, Joachim Schmid i Erik Kessels; el director de Rencontres d’Arles, François Hébel, i el director d’Arts Santa Mònica, Vicenç Altaió.
 
En la seva intervenció a la presentació, el conseller Mascarell ha afirmat que “els avenços tecnològics seran més o menys positius en la mesura que siguem capaços de pensar-los”. El conseller ha explicat que “des del principi he defensat que el Mobile World Capital havia de tenir un indiscutible component cultural”.
 
Pel que fa a la mostra “From here on”, el conseller ha destacat que “aquesta exposició és una temeritat, un tempteig de per on anirà la fotografia, però és imprescindible”. “Crec que l’exposició serà una fita en el paper que la ciutat de Barcelona i la cultura catalana tenen en la història de la fotografia”.
 
 
Comissariat i artistes
 
L’exposició “From here on” ha estat impulsada pels prestigiosos Rencontres d’Arles i comissariada per un equip format per Clément Chéreux, conservador del Departament de Fotografia del Centre Georges Pompidou; Joan Fontcuberta, artista; Erik Kessels, director artístic de KesselsKramer; Martin Parr, fotògraf de l’agència Magnum, i Joachim Schmid, artista, tots ells reconeguts especialistes i estudiosos de la imatge contemporània—, constitueix la primera gran exposició internacional que presenta el fenomen de la postfotografia en tota la seva complexitat i diversitat.
 
Els artistes participants en l’exposició són: Hans Aarsman, Laia Abril, Laurence Aëgerter, Roy Arden, Aram Bartholl, Nancy Bean, Viktoria Binschtok, Marco Bohr, Ewoudt Boonstra, Kurt Caviezel, David Crawford, Martin Crawl, Tony Churnside & The Get Out Clause, Constant Dullaart, Leo Gabin, Jon Haddock, Gilbert Hage, Monica Haller, Mishka Henner, Roc Herms, James Howard, Thomas Mailaender, Micheal O’Connell a.k.a Mocksim, Jenny Odell, Josh Poehlein, Willem Popelier, Jon Rafman, Doug Rickard, Adrian Sauer, Frank Schallmaier, Andreas Schmidt, Pavel Maria Smejkal, Claudia Sola, Shion Sono, Jens Sundheim, Penelope Umbrico i Corinne Vionnet.
 
 Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem