Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Departament d'Economia formalitza la sol·licitud d'adhesió al Fons de Liquiditat Autonòmic 2013

 
El Departament d’Economia i Coneixement, d’acord amb el Govern català, ha formalitzat la petició de permanència de la Generalitat de Catalunya al Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) per al 2013. L’import previst pel Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques és de 9.073 milions d’euros, 7.684 dels quals serviran per cobrir els venciments de valors emesos (inclosos venciments i bons minoristes) i de préstecs internacionals, i els altres 1.389 per atendre un objectiu de dèficit del 0,7%. El conseller d’Economia considera que aquesta última xifra hauria de variar si el govern central modifica la càrrega de l’objectiu de dèficit entre l’Estat i les comunitats autònomes.
 
El conseller d’Economia ha expressat la seva perplexitat pel fet que el FLA 2013 no estigui implementat al mes de gener, tot i haver estat en funcionament durant quatre mesos de 2012. El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha manifestat en reiterades ocasions la necessitat de disposar d’un mecanisme ordinari, sistemàtic i transparent que faciliti l’accés a la liquiditat de les comunitats autònomes. 
 
L’any 2012 la Generalitat es va adherir al Fons de Liquiditat  per un import de 5.370 milions d’euros que van servir per fer front als venciments de deute i per cobrir les necessitats de finançament de l’objectiu de dèficit autoritzat en el passat exercici.
 
 


pdf pdf Nota de premsa

Cercador

Cercador

Destaquem