Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Enxampats dos caçadors furtius que utilitzaven ballestes per caçar ocells protegits

Paranys il.legals que utilitzaven els caçadors furtius

Efectius del Cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural van interceptar a finals de desembre a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) dos homes que caçaven ocells protegits mitjançant paranys il·legals.
 
Els dos homes van ser observats en uns camps del paratge conegut com a camí vell de Ripollet i el seus moviments van aixecar les sospites dels agents rurals, que, després de comprovar la col·locació dels paranys, van iniciar una persecució camps a través dels sospitosos i els van interceptar quan aquests ja abandonaven la zona.
 
Se’ls van intervenir dos ocells morts de l’espècie pit-roig (Erithacus rubecula), un pot amb cucs de farina vius i un total de 70 paranys.
 
Els paranys emprats eren ceps tipus ballesta, una mena de parany en què es col·loca com a esquer un cuc o un insecte viu i que provoca la mort immediata de l’ocell quan aquest picoteja l’esquer. Aquest mètode s’utilitza especialment a l’hivern per aprofitar que els ocells insectívors tenen dificultats per trobar aliment i el seu ús és constitutiu de delicte, segons el codi penal, pel fet de ser un mètode de cacera no selectiu que, a més, provoca la mort d’espècies protegides. El destí dels ocells capturats amb aquest mètode sempre és el consum humà.
 Cercador

Cercador

Destaquem