Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El delegat del Govern a Tarragona ofereix una recepció als establiments distingits amb els Premis al Comerç Centenari

El delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Xavier Sabaté, i el director territorial d’Innovació, Universitats i Empresa, Àngel Xifré, han rebut avui els guanyadors amb el Premi al Comerç Centenari 2009 i el Premi a la Iniciativa Comercial del Camp de Tarragona. L’acte de lliurament dels guardons es va celebrar el passat 2 de juliol al Palau de Pedralbes i va ser presidit pel conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet.
 
La Confiteria Padreny, de Reus; la Cooperativa Agrícola El Vendrell; l’establiment Mobles Güell, de Masllorenç; i la botiga Ca l’Estrivill, de Solivella, van ser 4 dels 52 establiments distingits amb els Premis al Comerç Centenari 2009.
 
En aquesta desena edició dels Premis, el Departament D’Innovació, Universitats i Empresa també va premiar la tasca persones, empreses i entitats que han contribuït a prestigiar l’activitat comercial a Catalunya. Entre els guardonats, es va reconèixer el treball del Centre d’Iniciatives i Turisme del Vendrell, i les Associacions de Campclar de Tarragona i de venedors del Mercat de Tarragona.
 
A l’acte d’avui hi han assistit el president del Centre d’Iniciatives i Turisme del Vendrell, Joan Jesús Espina; el president de l’Associació de Comerciants del Mercat Central de Tarragona, Albert Ribot; el secretari de l’Associació de Comerciants de Campclar, Josep Lluís Amorós; el propietari de Mobles Güell de Masllorenç, Rafael Güell; la propietària de Ca l’Estrivill de Solivella, Montserrat Corsà, i la propietària de la Confiteria Padreny de Reus, Marisa Capdevila.
 
PREMIS AL COMERÇ CENTENARI
 
Els Premis al Comerç Centenari distingeixen la trajectòria de comerços catalans amb més d’un segle d’existència. Entre els guardonats hi ha 52 establiments, majoritàriament pastisseries i forns de pa, cansaladeries i carnisseries, farmàcies i també sabateries, estancs, joieries i perfumeries de 22 comarques d’arreu de la geografia catalana.
 
Confiteria Padreny (Reus)

Des del 1815 ja han passat per sis generacions per aquest negoci familiar. El fundador, Josep Padreny, va començar a vendre pastes en unes golfes del carrer Montserrat. Les seves especialitats més tradicionals són el menjar blanc, els panellets i el torró de gema cremada.
 
Cooperativa Agrícola El Vendrell

La cooperativa es va constituir com a societat l’any 1906, en temps de grans dificultats. El 1910, l’arquitecte César Martinell va ser l’encarregat de construir la primera fase de l’edifici, que s’ha anat ampliant. Actualment la cooperativa, que basa la seva activitat en la producció d’oli i vi, està en vies d’integració amb les cooperatives veïnes d’Albinyana i Bellvei.
 
Mobles Güell (Masllorenç)
 
A principis del segle XIX va obrir a Masllorenç un petit taller d’ebenisteria, combinat amb treballs de fusteria d’una certa envergadura, que es va anar especialitzant en la fabricació de mobiliari per encàrrec. L’ampliació del negoci va comportar la transformació definitiva de taller a empresa dedicada exclusivament a la fabricació i comercialització de mobles. Finalment es va anar substituint la fabricació per la comercialització, transport i muntatge de mobles fabricats per altres empreses.
 
Ca l’Estrivill (Solivella)
 
La història de Ca l'Estrivill es remunta a la botiga de comestibles que va obrir Teresa Blanc Estrivill a principis del segle XX al número 4 del carrer Pla. La seva filla, Maria Moix, va agafar el relleu i va traslladar l'establiment on està situat actualment, al número 1 del mateix carrer. Montserrat Corsà, l'actual propietària, és la quarta generació de dones de la família al capdavant d'aquest negoci centenari.
 
RECONEIXEMENTS
 
Els 8 reconeixements són per a persones, empreses i entitats que han destacat per la seva trajectòria professional, per la seva dedicació al sector, per la seva capacitat d’innovació i emprenedoria, per la posada en valor de la funció social del comerç urbà, pel desenvolupament d’estudis o treballs tècnics vinculats al sector, en definitiva, per a haver portat a terme diferents projectes que han contribuït a prestigiar l’activitat comercial a Catalunya.
 
Associació de Campclar de Tarragona: Per ser una associació de nova creació i treballar pel desenvolupament comercial del barri mitjançant una marca pròpia i identificativa.

Associació de venedors del Mercat de Tarragona: Pel seu procés de remodelació integral, que enguany ha implicat el trasllat del mercat a una carpa provisional al bell mig de la ciutat, on s’ha continuat desenvolupant el pla de dinamització comercial.

Centre d’Iniciatives i Turisme del Vendrell: Per la seva tasca de dinamització del comerç en potenciar la formació dels seus associats i la comunicació entre ells a través de les noves tecnologies de la informació i la comunicació.



Cercador

Cercador

Destaquem