Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Guàrdia Urbana i Mossos despleguen un operatiu especial a la zona d'oci d'Almogàvers per mantenir la convivència i prevenir el consum d'alcohol i drogues a la via pública

 

 
• Aquesta nit la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han dut a terme un ampli dispositiu conjunt a l’entorn del c/Almogàvers, al Districte de Sant Martí, per donar resposta a les queixes dels veïns
 
• El macrodispositiu ha finalitzat amb 165 denúncies per infraccions de l’Ordenança de la Convivència, 4 actes per tinença d’estupefaents, 1 acta per tinença d’armes i 289 llaunes decomissades. També s’ha desallotjat un local per incompliment d’horari i s’han fet 109 alcoholèmies
 
• La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra ja actuaven conjuntament a la zona però ara s’ha decidit reforçar el dispositiu amb un operatiu específic i un increment dels efectius
 
• L’actuació més intensiva dels dos cossos policials es repetirà de manera periòdica en aquest àmbit de la ciutat
 
La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona (RPMB) han desplegat aquest cap de setmana un operatiu conjunt específic de seguretat i convivència a la zona d’oci de l’entorn del c/Almogàvers, al Districte de Sant Martí, que té com a objectiu:
 
-Combatre la venda i el consum de begudes alcohòliques al carrer
-Evitar el consum i la tinença de drogues
-Mantenir els nivells de convivència
-Garantir la seguretat viària
-Fer tasques de prevenció amb temes de seguretat ciutadana
 
Fa anys que els veïns de la zona es queixen a  l’Ajuntament de Barcelona per molèsties per soroll, concentracions de persones a la via pública i consum d’alcohol al carrer, especialment les nits del cap de setmana en aquesta zona de Barcelona. Per aquest motiu s’ha decidit reforçar la tasca preventiva de seguretat i convivència que s’estava duent a terme en aquest àmbit per part dels dos cossos policials amb un operatiu específic i més intensiu en el qual treballen conjuntament la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra de la RPMB.  Aquest dispositiu específic, que incrementa el nombre d’efectius que treballen a la zona, compta amb agents uniformats i de paisà dels dos cossos policials i es desplegarà de manera periòdica durant els propers mesos, especialment durant els caps de setmana.
 
BALANÇ DE LA PRIMERA NIT
 
L’actuació d’aquesta nit ha deixat com a balanç un total de 184 denúncies per diferents incompliments de les Ordenances Municipals i les normatives vigents.
 
S’han posat 165 denúncies per infraccions de l’Ordenança de Mesures per Fomentar i Garantir la Convivència Ciutadana a l’Espai Públic. Aquestes es divideixen en:
 
- 93 denúncies per consum de begudes alcohòliques
- 30 denúncies per realitzar necessitats fisiològiques a la via pública
- 32 actes d’intervenció per venda ambulant
- 5 denúncies per col.laborar amb la venda ambulant
- 5 denúncies per altres infraccions de l’Ordenança de la Convivència.
 
A banda, s’han decomissat un total de 289 llaunes de beguda.
 
Els agents dels dos cossos policials també han aixecat 4 actes per tinença d’estupefaents i 1 acta per tinença d’armes.
 
En el marc d’aquesta primera intervenció s’han posat 14 denúncies per infraccions de trànsit. En total s’han realitzat 109 alcoholèmies a la zona de les quals 12 han donat positives, i 5 drogotest, dels quals 3 han donat positius. La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han hagut d’immobilitzar 7 vehicles, dels quals 3 han estat ingressats al dipòsit.
 
Finalment, s’ha inspeccionat i desallotjat un local d’oci del c/Pamplona per incompliment de la normativa i de l’horari establert.
 
 
 
Àrea de Comunicació
Barcelona, 28 de gener de 2012


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem