Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El president Mas ha felicitat Albert Bosch, el primer català que creua l'Antàrtida fins al Pol Sud sense assistència externa

El president i Albert Bosch avui a Palau

  • El cap de l'Executiu ha posat l'actitud de l'aventurer com a exemple per al poble de Catalunya
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha felicitat avui l'empresari i aventurer Albert Bosch, el primer català que creua l'Antàrtida fins al Pol Sud i el primer ciutadà de tot l'Estat espanyol que ho aconsegueix sense assistència externa de cap tipus.
 
Durant una trobada davant els mitjans de comunicació, el cap de l'Executiu ha volgut ressaltar la importància d'aquesta gesta i ha dit que el seu "és un bon exemple per als catalans". Durant aquesta trobada, Bosch ha regalat al president Mas una fotografia seva al Pol sud amb la bandera catalana, tal i com ell mateix li havia demanat per carta. També li ha fet a mans un exemplar de l'edició especial del Buff commemoratiu de l'expedició al Pol Sud i un exemplar del llibre "Esperit d'aventura, els 7 reptes de l'emprenedor", escrit per ell mateix.
 
Albert Bosch va arribar al Pol Sud el passat 4 de gener, després de 66 dies i 1.200 quilòmetres de travessa. Bosch ha fet pràcticament tot el trajecte en solitari després que el seu company Carles Gel és veiés forçat a abandonar  a causa d'una lesió. Els dos dies d'espera per a l'evacuació de Gel i una forta tempesta que va durar 13 dies van fer endarrerir l'arribada d'Albert Bosch. A més, l'abandonament de Carles Gel va suposar un sobreesforç per a Bosch, que va estar obligat a carregar deu quilos més de pes perquè el seu company de viatge duia material imprescindible del qual no es podia desfer per finalitzar el viatge.
 
Per creuar l'Antàrtida fins al Pol, Albert Bosch no ha utilitzat cap tipus d'assistència externa. Ha superat la gesta pels seus propis mitjans, desplaçant-se en esquís i arrossegant un trineu de més de 130 quilos a temperatures d'entre -5 i -42 graus en etapes de 10 hores diàries.
 
Albert Bosch (Sant Joan de les Abadesses, 1966), empresari de professió, és un apassionat de l'esport i de totes aquelles aventures que comportin un repte personal. Provinent del món del trial, és l'únic esportista espanyol que ha fet totes les carreres més dures del desert en tots els mitjans possibles: moto (Dakar 1998-1999); cotxe (Dakar 2000-2001-2005,2006 i 2007); bicicleta (Titan Desert 2006); a peu (Marathon des Sables 2009-2011) i en buggi (Dakar 2011).
 
Des del 1985, Bosch practica també l'alpinisme, fet que li ha possibilitat completar el Projecte 7 Cims, consistent a escalar els cims més alts de cada continent, i que va finalitzar el maig de 2010 quan va escalar l'Everest.
 
 Cercador

Cercador

Destaquem