Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El president de la Generalitat presideix el lliurament dels Guardons de Turisme 2011

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, va presidir ahir, dilluns 12 de desembre, el lliurament dels Guardons de Turisme 2011. L'acte va celebrar-se al Palau de la Generalitat i va comptar amb la participació del delegat territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Albert Alins.
 
Enguany els premiats d'honor del Turisme de Catalunya son el director del restaurant el Bulli de Roses, Juli Soler i Lobo, que ha rebut la Medalla d'Honor, i la Federació d'Agroturisme de les Comarques d'Interior, que ha rebut la Placa d'Honor.
 
En l'acte, entre d'altres, també van lliurar-se deu Medalles del Turisme i deu Diplomes Turístics a professionals, empreses i entitats del sector que han destacat per la seva contribució al turisme del nostre país.
 
Una de les Medalles del Turisme va ésser atorgada a Josep Maria Roca i Canal, propietari de Casa Roca a Sant Martí de Barcedana (Pallars Jussà): un dels allotjaments rurals més antics de la província de Lleida. Des de fa més de 20 anys treballa pel sector turístic català des de diferents associacions. En 2006 va ser escollit com a primer president de TURALCAT (Confederació del Turisme Rural i l’Agroturisme de Catalunya). Innovador en la implantació del Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental en el seu establiment, ha col·laborat en el disseny del Sistema de Categorització per espigues del turisme rural català que atorga la Direcció General de Turisme i ha participat en la primera fase d'implantació del Sistema (2010-2011).
 
Un Diploma Turístic va ser concedit al projecte Pireníssim, iniciativa fruit de la unió de les comarques que formen l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Val d'Aran. Sota la marca Pireníssim s'hi engloba la riquesa gastronòmica, cultural i paisatgística d'aquest territori singular i que té un nexe comú: la producció de formatge i els seus derivats. Amb un ventall de més de 90 varietats de formatge de gran qualitat, Pireníssim es configura com l'eina promocional del territori encarregada de donar a conèixer el formatge pirinenc arreu, i posar-lo en valor juntament amb els atractius de la zona.
 
Va rebre un Diploma Turístic l’Hotel Balneari Banys de Sant Vicenç (Alt Urgell), situat a peu de carretera entre la Seu d'Urgell i Puigcerdà. Des de mitjans del segle XVI, la família Pal, oriünda de Bescaran i propietària del Mas de Sant Vicenç, hi establí un hostal al costat del camí ral que unia la Seu d'Urgell amb Puigcerdà. L'any 1775 Bartomeu Pal comprà el dret sobre les aigües minero-medicinals i termals, i transforma I'hostal en balneari. El seu descendent, Antoni Pal i Solé, emprengué la construcció d'un nou edifici inaugurat I'any 1870 que funcionà com a Balneari fins a I'inici de la Guerra Civil de I'any 1936, en que fou incautat i convertit en hospital. Acabada la guerra, es reprengué I'activitat a I'edifici antic, que la família Pal actual ha adaptat, sense perdre el seu caràcter, en un acollidor hotel balneari familiar.


Cercador

Cercador

Destaquem