Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El conseller de Cultura recorda Modest Reixach com a "pioner de la sociolingüística a Catalunya"

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha recordat avui el sociolingüista Modest Reixach com “un pioner en la sociolingüística a Catalunya. La seva formació com a sociòleg li va permetre aportar la visió d’aquesta disciplina al Grup Català de Sòciolingüística”, del qual va ser cofundador l’any 1974.
 
En aquest sentit, el conseller ha destacat que “la seva feina, bé en solitari o bé amb diversos col·laboradors s’ha concretat amb una extensa bibliografia sobre aspectes sociològics i lingüístics de la societat catalana, que han constituït l’antecedent més directe de les anàlisis sobre coneixements lingüístics que s’han fet amb posterioritat”.
 
“Gràcies a la perseverança de gent com ell ha estat possible que, malgrat les grans dificultats i la voluntat contrària de moltes institucions, la llengua catalana sigui la sòlida realitat que és avui”
 
Modest Reixach era llicenciat en Teologia per la Universitat Gregoriana de Roma i en Sociologia per la Universitat Catòlica de Lovaina (Bèlgica). Va participar en la fundació del Grup Català de Sociolingüística, creat l’any 1974 i també va exercir coma professor a la Facultat d’Educació de la Universitat de Vic. L’any 2006 va ser escollir president del Patronat d’Estudis Osonencs i va ser al cap davant de l’entitat fins el 2010. Durant la seva presidència va rebre el Premi Nacional de Cultura.


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem