Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Govern nomena Miquel Roca i Junyent president del Museu Nacional d'Art de Catalunya

El Govern ha nomenat Miquel Roca i Junyent com a president del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) en substitució de Narcís Serra i Serra, que va presentar la seva renúncia al càrrec el passat dijous 24 de novembre.
 
Narcís Serra ha estat el president del MNAC des del 30 de març de 2004. Durant el seu mandat, s’han finalitzat les obres de condicionament del Palau Nacional i s’ha inaugurat el Museu amb totes les col·leccions d’art reunides per primer cop des de la dispersió del fons durant la Guerra Civil.
 
Al llarg d’aquests 7 anys, el Museu Nacional d’Art de Catalunya ha viscut un notable increment de les adquisicions per a completar les col·leccions tant d’art modern, amb la incorporació d’obres d’artistes importants com Miró, Picasso i Casas o de les avantguardes catalanes, com d’altres col·leccions.
 
Aquests eixos d’actuació han comportat un notable i progressiu augment en el nombre de visitants del museu i un enfortiment de les relacions amb els grans museus europeus.
 
 
Miquel Roca i Junyent
Per tal d’afrontar la nova etapa que comença, el Govern de Catalunya ha nomenat Miquel Roca i Junyent com a president del Museu Nacional d’Art de Catalunya.
 
Roca i Junyent té un profund coneixement del Museu, ja que ha estat president de la Fundació Amics del MNAC des de l’any 2005. El Govern ha valorat aquest coneixement sobre la situació actual del Museu i sobre les línies estratègiques a desenvolupar en els propers anys, així com la gran experiència de Roca i Junyent a l’hora de planificar i conceptualitzar grans projectes de futur, tant socials com culturals.
 
Com a president de la Fundació Amics del MNAC, Roca i Junyent ha col·laborat decisivament a difondre el Museu entre la societat catalana i a enfortir la relació entre els catalans i el Museu Nacional d’Art de Catalunya. La Fundació ha organitzat prop de 200 activitats cada any, algunes tan destacades com la Tardor Romànica, els Diàlegs a la Cúpula o la Nit dels Amics.
 
Durant la seva etapa al capdavant de la Fundació, aquesta s’ha destacat especialment per contribuir a la millora i engrandiment de les col·leccions del Museu, col·laborant per a la incorporació de noves obres.
 
Miquel Roca i Junyent és també patró vitalici de la Fundació Gala-Salvador Dalí i vicepresident de la Fundació Barcelona Cultura, així com president de la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País, president de la Fundació Abertis i president d’Honor d’Alumni Universitat de Barcelona.
 
Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, Roca i Junyent ha  estat investit doctor Honoris Causa per la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED), la Universitat de Lleó i la Universitat de Girona.
 
Ha estat professor de la Universitat de Barcelona, a les Càtedres de Dret Administratiu i Dret Internacional (1962-1972) i des de l’any 1995 és professor de Dret Constitucional a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.
 
Advocat en exercici des de l’any 1962, és soci-president del despatx que porta el seu nom (Barcelona, Madrid, Palma de Mallorca, Girona, Buenos Aires i Shangai).
 
Com a diputat per Barcelona i president del Grup Parlamentari Català al Congrés dels Diputats entre 1977 i 1995,  va ser un dels set membres de la Ponència que va elaborar la Constitució de 1978, i va ser membre de la Comissió que va redactar l’Estatut d’Autonomia de Catalunya del 1979.
 
Durant el període de 1982-1995 va ser president de la representació de la Generalitat de Catalunya en la Comissió de Cooperació Bilateral amb l’Administració de l‘Estat.


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem