Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Departament de Cultura, el Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya i FEDICINE signen l'acord per incrementar el català al cinema

  • El conseller Mascarell destaca que l’any 2012 aproximadament 1,5 milions de ciutadans podran veure cinema en llengua catalana i ressalta la importància que “tots que els artistes i les cares de Hollywood parlin català”
El Departament de Cultura, el Gremi d’Empresaris de Cinema de Catalunya, i la Federación de Distribuidores Cinematográficos FEDICINE han presentat aquesta tarda l’acord al qual han arribat les tres institucions per incrementar la presència del català a les pantalles de cinema.
 
Han participat en l’acte el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el president del Gremi d’Empresaris de Cinema de Catalunya, Camilo Tarrazón, el president de la Federación de Distribuidores Cinematográficos FEDICINE, Luis Hernández de Carlos, i el director de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), Fèlix Riera.
 
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell ha destacat la importància de l’acord: “Podrem veure d’una manera molt notablement incrementada l’oferta de cinema produït als Estats Units en llengua catalana. Aproximadament 1,5 milions de ciutadans podran veure cinema en llengua catalana el 2012. L’any 2010 van ser 150.000 persones”.Mascarell també ha ressaltat la importància del fet que “tots que els artistes i els cares de Hollywood parlin català”. En aquest sentit, Mascarell ha assegurat: “Hi haurà  més finestres de cinema en llengua catalana, però no té sentit si els ciutadans no hi van. Hi ha una responsabilitat de tots.”
 
D’altra banda, el president del Gremi d’Empresaris de Cinema de Catalunya, Camilo Tarrazón ha valorat positivament la coincidència d’interessos entre els signants de l’acord: “Els exhibidors estem convençuts que fem una bona sortida. Per primera vegada tenim tots els mateix objectius. Allò que no hem aconseguit en anys anteriors ho assolirem aquest cop.”
 
Durant l’acte, el president de la Federación de Distribuidores Cinematográficos FEDICINE, Luis Hernández de Carlos ha posat l’èmfasi en la importància de la signatura de l’acord després d’anys de negociacions: “Em sento alleujat perquè tinc la il·lusió que avui posem el punt de partida per solucionar un tema que ha estat obert 12 anys. Avui culmina amb un acord en què predomina el sentit comú i la racionalitat”, ha afirmat.
 
També en referència a l’acord, el director de l’ICIC, Felix Riera, ha destacat que s’encabeix “dins la dinàmica de la Llei del cinema”. “Avui es presenta un dels aspectes constitutius de l’article 18 en què fa referència a l’articulat 4, on es parla que amb l’entrada en vigor de la llei  s’han d’impulsar acords industrials amb els sectors i de la distribució i exhibició per desenvolupar aspectes específics pel desplegament d’aquest l’article”, ha afirmat.Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem