Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Territori i Sostenibilitat inicia la remodelació i adaptació de l'estació de l'L5 de Virrei Amat

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat les obres per a la reforma i adaptació a persones amb mobilitat reduïda de l’estació de l’L5 de Virrei Amat. L’actuació inclou l’ampliació d’un dels vestíbuls existents per a encabir 3 nous ascensors i escales mecàniques per connectar els diferents nivells de l’estació. Així, es doblarà l’espai actual, es remodelarà completament aquest vestíbul i es crearà un nou accés adaptat des del carrer. Les obres comportaran un cost de 9,3 MEUR.
 
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat les obres per a dur a terme l’ampliació, adaptació, remodelació i millora de l’estació de l’L5 de Virrei Amat. L’actuació, que comprèn una inversió de prop de 9,3 MEUR, permetrà millorar la qualitat de servei en aquesta estació. En aquest sentit, es dotarà de més espais que aportaran amplitud i comoditat en els desplaçaments dels viatgers i s’instal·laran ascensors per a comunicar l’exterior, el vestíbul i les andanes. L’actuació beneficiarà els gairebé 20.000 passatgers que en fan ús diàriament.
 
La millora de l’estació de Virrei Amat és una de les actuacions que el Departament executa amb l’objectiu d’adaptar la xarxa de Metro a persones amb mobilitat reduïda. En aquest marc, també s’està treballant en les estacions de l’L4 de Bogatell i Llacuna, i els intercanviadors de l’L9 de la Torrassa i Collblanc. Així mateix, properament es posarà en servei l’estació de l’L9 de Santa Rosa, ja adaptada des de l’inici, i s’habilitarà l’ascensor exterior que completarà l’adaptació de l’intercanviador de passeig de Gràcia. En total, actualment són 115 les estacions adaptades de la xarxa de Metro, la qual cosa suposa el 83% del total de 138 estacions.
 
Ampliació de vestíbuls per encabir ascensors
 
Actualment, aquesta estació compta amb dos vestíbuls independents: un a prop del passeig de Fabra i Puig, amb dos accessos, i un altre a prop del carrer de Felip II, amb un accés amb escales fixes per comunicar els diferents nivells.
 
Per encabir els ascensors que adaptaran l’estació a persones amb mobilitat reduïda, s’ampliarà un dels dos vestíbuls existents, el proper al passeig de Fabra i Puig. També s’instal·laran les escales mecàniques, es reformarà tota l’arquitectura interior, es construirà un nou accés adaptat, s’adaptarà i renovarà el nivell d’andanes i s’habilitarà una nova sortida d’emergència.
 
Prèviament, però, s’han d’executar treballs previs a la plaça per retirar el mobiliari urbà existent i buidar l’àrea que quedarà ocupada per a dur a terme l’obra. Així, durant les properes setmanes es desmuntarà la pèrgola ubicada a la plaça, es traslladaran els arbres existents i es retiraran els elements de mobiliari urbà.
 
Un cop executats els treballs previs, s’iniciaran les obres de desviament de serveis afectats, entre els quals es troben les línies elèctriques, telefonia, aigua, etc. Posteriorment, l’actuació comprèn els treballs següents:
 
  • Ampliació i remodelació del vestíbul del passeig de Fabra i Puig: les obres inclouen l’ampliació de la superfície existent, passant dels 200 m2 actuals als 500 m2 previstos, la qual cosa suposa més del doble d’espais per als viatgers. Això permetrà encabir els nous ascensors previstos i les escales mecàniques que milloraran els desplaçaments entre els diferents nivells. A més, es renovarà l’arquitectura interior d’aquest vestíbul, amb nou paviment i revestiments, i noves màquines validadores adaptades.
  • Nou accés adaptat: s’habilitarà un tercer accés al vestíbul del passeig de Fabra i Puig, amb escales fixes, mecàniques i un ascensor que connectarà l’exterior amb el vestíbul. Aquest accés s’ubicarà al vestíbul nord situat a la plaça Virrei Amat, totalment accessible a persones amb mobilitat reduïda.
  • 3 nous ascensors i escales mecàniques: a banda del nou ascensor al carrer, es col·locaran 2 elevadors més que enllaçaran el nivell del vestíbul amb les andanes laterals per a la millora de l’accessibilitat.
  • Ampliació de l’accés existent al carrer del Doctor Pi i Molist: l’accés actual del carrer del Doctor Pi i Molist s’ampliarà per encabir escales mecàniques que facilitaran la connexió amb el vestíbul.
  • Renovació del nivell d’andanes: es renovarà la plataforma de la via, per passar de via sobre balast actual, a via sobre placa de formigó. A més, s’executarà el recreixement de les andanes, per tal de situar-les al mateix nivell que els combois, i facilitar les maniobres d’entrada i sortida dels viatgers, superant l’important desnivell existent a l’actualitat.
  • Nova sortida d’emergència: A més, es construirà una sortida d’emergència a l’andana 2 per tal de complir amb les normes tècniques sobre seguretat contra incendis.
 
 Cercador

Cercador

Destaquem