Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La Generalitat homenatja l'empresari Pere Balsells, promotor, des de fa 15 anys, de beques d'estudi en l'àmbit de l'enginyeria

  • Un total de 90 joves catalans han obtingut ajudes per a estudis de postdoctorat i de postgrau 
  • El Govern català, l’empresari i la Universitat de Califòrnia- Irvine han contribuït al finançament de 24 projectes d’innovació
  • L’acte, presidit pel conseller Mas-Colell, coincideix amb el 15è aniversari del programa de beques

 
El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha presidit l’acte d’homenatge a Pere Balsells, empresari català resident als Estats Units i promotor de diferents programes de beques en l’àmbit de l’enginyeria. Des del 1995, les donacions de la família Balsells han contribuït a finançar els estudis de postgrau i postdoctorals de 90 joves catalans, així com a la promoció de 24 projectes d’innovació centrats en la transferència de coneixement i de tecnologia entre l’àmbit universitari i l’empresa.
 
Pere Balsells és un empresari català resident als Estats Units des del 1947, on va muntar l’empresa d’alta tecnologia Bal Seal Engineering Inc. L’any 1995, una generosa donació de Balsells va permetre crear un programa de beques a la Henry Samueli School of Engineering de la Universitat de California, Irvine. La tardor de 1996, la família Balsells, la Generalitat de Catalunya i aquesta universitat nord-americana van crear un programa de beques que té com a principal objectiu preparar enginyers i científics catalans perquè es graduïn en estudis de postgrau (màsters de ciències i doctorats) i postdoctorals en l’àmbit de l’enginyeria.
 
Des del 2003, a més, la Balsells Fellowship Fund cofinança, juntament amb la Generalitat i l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona, una beca de postgrau per a enginyers graduats per la UdG.
 
Durant la seva intervenció, el conseller Mas-Colell ha valorat la trajectòria de Pere Balsells i la seva contribució al mecenatge de la recerca a Catalunya. Prèviament han pres la paraula dos representants dels 90 joves que des del 1995 han gaudit d’alguna de les beques.
 
L’acte, que s’ha dut a terme al Palau de la Generalitat i coincideix amb el 15è aniversari del Programa Balsells- Generalitat- Universitat de Califòrnia, Irvine, ha comptat amb la presència dels directors generals d’Universitats, Lluís Jofre, i de Recerca, Josep M. Martorell.
 Cercador

Cercador

Destaquem