Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La Generalitat atorga quinze medalles de l'esport en la 31a edició d'aquest guardó

Aquest vespre ha tingut lloc a l’edifici de la Generalitat de Catalunya a Girona l’acte d’homenatge a les 15 persones que aquest any han rebut les Medalles de l’Esport de les Comarques Gironines, que atorga anualment la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat de Catalunya a Girona, amb la col·laboració de la Diputació de Girona. Els guardonats, provinents d’arreu de les comarques gironines, han tingut papers destacats en diverses modalitats esportives. A l’acte hi han estat presents el delegat del Govern, Eudald Casadesús ; el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau ; l’alcaldessa de Girona en fucions, Anna Pagans ; el vicepresident de la Diputació en funcions, Narcís Casassa ; i el representant territorial de l’Esport, Josep Pujols, entre d’altres.
 
La Representació Territorial de l’Esport a Girona va decidir l’any 1980 homenatjar totes aquelles persones que d’una manera anònima i desinteressada havien treballat o treballaven per l’esport. Així naixien les Medalles de l’Esport de les Comarques Gironines. El procés per a l’obtenció d’aquest guardó s’inicia amb una convocatòria, a principis d’any, en què es remeten les bases a les institucions públiques i a les entitats esportives de les comarques gironines, ja que són aquestes les que han de presentar els seus candidats. Amb posterioritat, una comissió es reuneix per deliberar els candidats i proclamar els 15 guardonats.
 
Les medalles de l’Esport, que aquest any han arribat a la seva 31a edició, són dels guardons més antics que es concedeixen a Catalunya. Per a l’obtenció de la medalla es valora persones de més de 60 anys amb uns criteris que primen més el treball anònim i desinteressat davant altres aspectes com podrien ser els èxits esportius que haguessin pogut aconseguir els candidats al llarg de la seva vida esportiva.
 
Els guardonats d’aquests any han estat els següents: Emilio Aguilar Izquierdo, d’atletisme i muntanyisme (Aiguaviva); Miquel Albalate Martín, de judo (Agullana); Jordi Banal Llahó, de natació i waterpolo (Banyoles); Joaquim Bosch Codina, d’escacs (Olot); Jaume Guixeras Buixó, de futbol (Bàscara); Lolita Iglesias Paredes, de bàsquet (Girona); Pere Juscafresa Sala, d’handbol (Palafrugell); Manel Llenas Sais, de l’especialitat Subaquàtica i hoquei patins (Girona); Maria-Dora Martinell Miera, de bàsquet i voleibol (Girona); Francesc Padrosa Gassiot, de futbol (Sant Antoni de Calonge); Manel Peris Gala, de futbol i tennis (Girona); Claudi Puig Barris, de futbol i com a dirigent esportiu (Mollet de Peralada); Daniel Ribas Costurero, de futbol (Tossa de Mar); Daniel Sabrià Alech, de tennis taula (L’Escala); i Melcior Triola Buixeda, de ciclisme, motociclisme i futbol (Salt).
 
En les 31 edicions, inclosa aquesta, han rebut el guardó un total de 517 persones (486 homes i 31 dones), d’arreu de les nostres comarques i de diverses modalitats esportives.Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem