Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

OCUPACIÓ

El Departament d'Empresa i Ocupació i L'Euroregió Pirineus Mediterrània impulsen el projecte CREAMED, una nova iniciativa de suport als emprenedors

  • Aquesta iniciativa, que s’ha presentat avui en el marc del Saló BIZ Barcelona dedicat als emprenedors, forma part d’una de les prioritats que s’ha fixat la Generalitat de Catalunya durant la seva presidència de l’Euroregió Pirineus Mediterrània
 
El Departament d’Empresa i Ocupació i l’Euroregió Pirineus Mediterrània impulsen el programa CREAMED, un projecte cooperatiu l’objectiu del qual és la creació de xarxa entre els vivers d’empresa de la regió Prirneus-Mediterrània en què hi participa Catalunya juntament amb les Illes Balears, Midi-Pyrénées i Languedoc-Rousssillon.
 
Aquesta iniciativa forma part d’una de les prioritats que s’ha fixat la Generalitat de Catalunya durant la seva presidència de l’Euroregió Pirineus Mediterrània (2011-2012) basada en l’impuls a les polítiques de desenvolupament socioeconòmic en temps de crisi. CREAMED és un projecte coordinat per l’Agrupació Europea de Cooperació Territorial (AECT) Euroregió Pirineus Mediterrània.
 
Els objectius de CREAMED són afavorir la convergència de les polítiques de suport a les empreses dels socis de projecte; organitzar i posar en xarxa els vivers d'empreses implicats; estructurar-ne la seva acció per estimular la innovació i els intercanvis, i desenvolupar una estratègia comuna en les ajudes a la creació i al desenvolupament de les empreses.
 
Els socis del CREAMED són la Xarxa de vivers d’empreses de Migdia-Pirineus (REZOPEP), la Xarxa de Vivers d’Empreses del Llenguadoc-Rosselló (SYNERSUD), el Departament d’Empresa i Ocupació a través de la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom i el Parc d’Innovació Tecnològica de Balears (PARCBIT).
 
El projecte té un pressupost total d’1,4 milions d’euros. El 75% està cofinançat pel FEDER (Fons europeu de desenvolupament regional) en el marc del programa d’ajuts INTERREG IVB SUDOE (Sud-oest d’Europa).
 
Les principals accions que es duran a terme en aquest programa són:
 
  • L’estructuració complementària dels dispositius d'acollida i d'ajuda a la creació d'empreses: fòrums entre directors i tècnics de vivers i formacions per als directors i tècnics dels vivers.
  • El desenvolupament d'eines per a les empreses que millorin la seva competitivitat, entre les que destaquen una plataforma d'intercanvis digital i xarxa social professional, eines de vigilància per a la recerca d'oportunitats de negocis i de salons o convencions de negocis, dispositius d'integració d'investigadors i de becaris en empreses o accions comunes de informació per a les empreses allotjades als vivers.
  • El foment de l’atractiu de l'Euroregió entre els emprenedors i els promotors mitjançant l’accés a salons internacionals d’emprenedors i de creació d'empreses; una convenció de Negocis per a les empreses; i un segell i un conveni marc CREAMED que garanteixi a l'Euroregió el mateix nivell d'acollida i de serveis.
 
El projecte s’ha presentat oficialment avui en el marc del Saló BIZ Barcelona dedicat als emprenedors.
 
Euroregió Pirineus Mediterrània
L'Euroregió Pirineus Mediterrània, nascuda el 29 d'octubre de 2004, és un projecte de cooperació política entre Catalunya, les Illes Balears, Aragó, Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrénées.
 
L’objectiu és crear al nord-oest de la Mediterrània un pol de desenvolupament sostenible basat en la innovació i la integració social i econòmica del territori. També vol contribuir a la construcció d'una Europa unida, solidària i propera als ciutadans.
 
L'Agrupació Europea de Cooperació Territorial
Des de l'agost de 2009, la constitució de l'AECT Pirineus Mediterrània, nou instrument jurídic dotat de personalitat pròpia, ajuda l'Euroregió a aconseguir els seus objectius, en particular la cooperació transfronterera, transnacional i interregional, i la cohesió econòmica, social i territorial.
 
L'Euroregió disposa de tres seus: la direcció tècnica i administrativa a Tolosa, la Secretaria General a Barcelona i la representació davant la Unió Europea a Brussel·les.
 
Presidència de l’Euroregió
La Generalitat de Catalunya va assumir la presidència rotativa de l’Euroregió Pirineus Mediterrània el 16 d’abril de 2011.
 
Durant l'acte oficial de traspàs de la presidència, el president de la Generalitat, Artur Mas, va presentar les grans línies d’actuació de la presidència catalana en els 18 mesos que dura el mandat, basades en els tres reptes següents:
 
  • Promoure el creixement econòmic al territori de l'Euroregió, mitjançant l'impuls a la cooperació en l'àmbit de l'ensenyament superior i la recerca, l'impuls a les polítiques de desenvolupament socioeconòmic, i la promoció d'accions per a un creixement sostenible.
  • Impulsar accions de lobby a Brussel·les, París i Madrid, especialment en matèria d'infraestructures i comunicacions.
  • Posicionar l'Euroregió com un actor clau en l'actual marc euromediterrani, a través del desenvolupament d'accions conjuntes, especialment al Magreb.Cercador

Cercador

Destaquem