Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Govern s'imposa reduir un 15% la sinistralitat implantant una nova cultura en la conducció

  • El Pla de Seguretat Viària 2011-2013 preveu la creació de l’oficina de la víctima
  • L’SCT destinarà el 5% dels pressupostos a la investigació per reduir els accidents i millorar la seguretat viària de Catalunya
El conseller d'Interior, Felip Puig, i el director de l'SCT, Joan Aregio, durant la presentació del PSV 2011-2013.

El conseller d’Interior, Felip Puig, ha anunciat avui que el Govern s’ha imposat reduir la sinistralitat viària un 15% dels morts i ferits greus enregistrats l’any 2010 en el proper trienni, en el marc de l’aprovació del nou Pla de Seguretat Viària 2011-2013 per part de la Comissió Catalana de Trànsit i Seguretat Viària (CCTSV).

Puig ha destacat que per aconseguir aquest objectiu “s’ha de proposar a Catalunya un canvi cultural que ha de rebutjar socialment els comportaments de risc en el trànsit i l’actitud irresponsable a les nostres carreteres, perquè volem apostar per una mobilitat segura i responsable”.

El conseller ha assenyalat que el PSV 2011-2013 “és un pla modern, innovador, amb una perspectiva clarament europea i que trenca algunes rigideses que permetran tenir una visió més ambiciosa de l’accidentalitat”. El responsable del departament d’Interior ha destacat també que el nou Pla 2011-2013 marca una nova fita en fixar l’atenció també en els ferits greus, “un indicador que ha de possibilitar configurar una radiografia més fidedigna i real de les conseqüències de la sinistralitat viària”.

Puig ha dit que “després de deu anys exitosos, ens proposem continuar amb la línia de treball que ha permès reduir la sinistralitat a les nostres carreteres i volem complir el propòsit que s’ha imposat Europa de reduir al 50% els morts i ferits greus en els pròxims 10 anys a les nostres carreteres”.  En aquest sentit, el director de l’SCT, Joan Aregio, ha destacat que la reducció de la sinistralitat aconseguida des de l’any 2000 a Catalunya “ha estat un èxit col·lectiu, dels ajuntaments, les administracions, els ciutadans, les associacions de víctimes. Tothom ha fet una molt bona feina i per seguir avançant, tothom ha de continuar en aquesta línia”.

El conseller d'Interior ha afegit que el PSV 2011-2013 preveu “no només atacar les causes principals, sinó tenir una visió més micro de la sinistralitat, més concreta, atacant els petits factors i aquells col·lectius cada vegada més vulnerables i més sensibles. Volem posar l’atenció en situacions específiques amb mesures específiques”.  

El nou Pla es desenvolupa en 5 àmbits d’actuació, 28 línies estratègiques i 72 accions previstes per al proper trienni, una cinquantena de les quals suposen una novetat respecte del Pla anterior i entre quals destaca la creació de l’oficina de la víctima i la destinació del 5% dels pressupostos a la investigació per reduir els accidents i millorar la seguretat viària de Catalunya.


IMPORTANT: S’ADJUNTA EN PDF EL DOSSIER DE PREMSA AMB TOTA LA INFORMACIÓ SOBRE EL PSV 2011-2013
 
 Cercador

Cercador

Destaquem