Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Detingut per introduir àcid corrosiu en ruletes escurabutxaques del Maresme per guanyar més diners

· El líquid malmetia el dispositiu de lectura i comportava que el mecanisme multipliqués la quantitat de la moneda que s'havia introduït

· En alguns casos, els imports a retornar superaven amb escreix els màxims programats per partida i jugador · Suposadament, per abocar-hi el fluid l'arrestat utilitzava un paquet de tabac amb un orifici per on sortia la boca d'una petita ampolla amb la substància

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació d'Arenys de Mar han detingut Chong L., de 30 anys, nacionalitat xinesa i veí de Barcelona, com a presumpte autor de quatre robatoris amb força en establiments de jocs de salons recreatius de Calella i Pineda de Mar (Maresme), dos d'ells en grau de temptativa, comesos entre els dies 10 i 11 de setembre.
Presumiblement, l'arrestat hauria introduït un àcid corrosiu als selectors de monedes de màquines escurabutxaques tipus ruleta provocant que es descontrolessin i retornessin més diners dels programats. En alguns casos, els imports haurien superat amb escreix els màxims establerts per partida i jugador.

Per dur a terme l'operació amb èxit, el detingut actuava suposadament en grup, on els membres es repartien les tasques. Presumptament, Chong L. escollia una màquina escurabutxaques tipus ruleta, on podien apostar diversos jugadors simultàniament. Iniciava la partida amb un paquet de tabac, que col·locava a sobre de la ranura per on s'introdueixen les monedes. Aquest recipient estava preparat per poder abocar un àcid corrosiu. Tenia un orifici a la part superior, per on sortia la boca d'una petita ampolla amb el líquid. Aquest flascó es guardava a l'interior del paquet.

Un altre home es col·locava al costat de Chong L., de manera que tapava qualsevol manipulació que realitzés. Un cop abocat l'àcid a dins de la màquina, Chong L. abandonava el joc, el segon home s'asseia al seu lloc i cobrava l'import de la màquina. Una tercera persona vigilava l'entorn i distreia el personal.

L'àcid causava un curtcircuit a la placa de control del moneder, donant un error de lectura que comportava que el mecanisme multipliqués la quantitat de la moneda introduïda. D'aquesta manera, quan els presumptes lladres introduïen diners, cancel·laven la jugada i la màquina marcava a retornar una xifra molt superior a la que havien apostat. De fet, alguns responsables van sospitar d'una possible manipulació quan reclamaven, sota la falsa aparença de premis, quantitats molt més altes de les que el mecanisme estava programat a donar.

Al detingut se'l relaciona amb quatre casos, perpetrats entre els dies 10 i l'11 de setembre a les poblacions de Calella i Malgrat de Mar.
Suposadament, el dia 10, sobre les 11.30 hores, va entrar amb altres dues persones en un establiment de jocs recreatius de Calella. Després que presumptament introduís un àcid corrosiu en una ruleta, un dels seus acompanyants va intentar cobrar 824 €, quan la màquina estava preparada per entregar un màxim de 600. Això va despertar sospites entre els treballadors, que van alertar els altres locals de la mateixa empresa. En aquesta ocasió, els tres homes van marxar sense botí, ja que no se'ls va poder pagar l'import.

Dues hores més tard, van entrar en un altre local de Calella, propietat de la mateixa companyia. Un treballador, alertat pels fets anteriors, va veure com a l'establiment hi havia tres persones que coincidien amb la descripció física facilitada. Quan l'empleat va anar a parlar amb elles, van marxar. Prèviament, però, havien aconseguit 90 € pel mateix sistema.

A la tarda, sobre les 15.00 hores, van entrar en un establiment de jocs recreatius de Malgrat de Mar. Després de l'arqueig, els responsables del negoci van trobar a faltar 983 € d'una de les ruletes.

El dia 11, van tornar a la sala de jocs de Calella on havien aconseguit 90 €. Un dels homes va començar a jugar a les màquines escurabutxaques i va acabar a la ruleta. En sentir-se observat per un treballador, va marxar.

En tots els casos en què van utilitzar l'àcid corrosiu van provocar importants danys a la maquinària de la ruleta, estimant-se cada una de les reparacions entre 700 i 1.200 €.

Les càmeres de seguretat d'alguns d'aquests establiments van captar com presumptament Chong L. abocava un líquid en un mòdul de la ruleta i el procediment que seguia el grup per obtenir els diners de la màquina. Les vigilàncies i seguiments policials van culminar l'1 d'octubre amb la detenció de Chong L. a Barcelona, en un local recreatiu del carrer de Rocafort. A l'escorcoll del seu vehicle, els agents van localitzar un paquet de tabac perforat amb un petit flascó a dins i dues ampolles més de plàstic, una d'elles amb àcid corrosiu

La investigació continua oberta i es preveuen més detencions. Els agents de la Unitat d'Investigació d'Arenys de Mar no descarten que l'arrestat estigui relacionat amb altres fets de les mateixes característiques perpetrats a la província de Barcelona.

Chong L. va passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Barcelona i el jutge va decretar-ne la llibertat provisional.


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Andreu Martínez
 • Responsable comunicació
  Joana Vallès