Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Desarticulat un grup organitzat especialitzat en el lloguer il·legal de pisos que havien ocupat prèviament

. Els investigadors han instruït a Santa Coloma de Gramenet set denúncies per estafes de persones que han estat víctimes d’aquesta modalitat delictiva i no es descarta que n’hi pugui haver més
 
. S’estima que durant els darrers tres anys el grup investigat estaria relacionat amb almenys 45 temptatives d’okupacions d’immobles a Santa Coloma de Gramenet i altres municipis

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Santa Coloma de Gramenet van detenir els dies 11 i 12 de desembre un grup organitzat format per cinc persones, de nacionalitat dominicana, amb edats compreses entre els 29 i els 35 anys i veïns de Santa Coloma de Gramenet, com a presumptes autors dels delictes d’ocupació d’immobles, estafes, pertinença a grup criminal, defraudació de fluid elèctric i falsificació documental.
 
La investigació, que s’havia iniciat feia alguns mesos, va constatar que hi havia un grup de persones que treballaven de manera organitzada i que es dedicaven a ocupar pisos. Un cop tenien els pisos ocupats canviaven el pany i obtenien  l’aigua i la llum de manera fraudulenta per després llogar-los il·legalment entre 300 i 1500 euros a altres persones que requerien d’un lloc per viure. Aquesta organització estava activa des de l’any 2014 i actuava  a la localitat de Santa Coloma de Gramenet. A més ja disposava d’una amplia cartera de domicilis que podrien ser ocupats i clients a qui llogar els pisos després.
 
Aquest grup organitzat especialitzat en aquesta modalitat delictiva utilitzava sempre el mateix modus operandi: buscaven un domicili, preferentment d’una entitat bancària o algun fons d’inversió, en una zona amb un alt volum de població i de mobilitat per tal de passar més desapercebuts.
 
Dos membres del grup s’encarregaven d’ocupar l’immoble i canviar el pany mentre que un tercer vigilava al carrer per tal de detectar si hi havia presència de la policia. A més, s’encarregaven d’arreglar l’immoble per tal de preparar-lo per al nou inquilí, és a dir arranjaven de manera fraudulenta els subministraments l’electricitat , l’aigua i el gas .
 
Un cop el pis estava preparat, es realitzava una falsa venda o fals lloguer. El nou inquilí pagava directament al grup l’import pactat (entre 300 i 1.500 euros) establint així un fals contracte de lloguer o de compra.
 
Durant els darrers tres anys, els detinguts estarien relacionats amb almenys 45 temptatives d’ocupacions d’immbobles a Santa Coloma de Gramenet i altres municipis.
 
Després de passar a disposició judicial, el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs per a quatre dels detinguts mentre que la detenció del cinquè va quedar sense efecte a l’espera que el jutge el citi a declarar.
 
Àrea de Comunicació
Granollers, 15 de desembre de 2017


Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Andreu Martínez
 • Responsable comunicació
  Joana Vallès