Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El desembre arriba amb fred rigorós

 • A partir de divendres 1 de desembre es preveu l’entrada d’una massa d’aire molt fred, inicialment d’origen àrtic, que produirà una acusada davallada tèrmica i nevades al nord de Catalunya
 • A més, el vent del nord bufarà molt fort, especialment al Pirineu i als dos extrems de Catalunya, fet que alterarà l’estat de la mar a la costa Brava

 
El Servei Meteorològic de Catalunya informa d’una forta baixada de la temperatura a partir de divendres 1 de desembre, que sobretot es notarà de cara al cap de setmana. Un anticicló situat a l’oest de les Illes Britàniques juntament amb una depressió encaixada al golf de Gènova, es combinaran per arrossegar una massa d’aire molt fred, inicialment d’origen àrtic, que acabarà abraçant la major part d’Europa.
 
La baixada de la temperatura serà d’entre 5 i 10 ºC, i durant el cap de setmana es preveuen glaçades fortes al Pirineu, moderades a l’interior i febles i puntuals al litoral.
 
A més, entre dimecres i diumenge s’esperen nevades al Pirineu i Prepirineu, i no es descarta que al llarg del cap de setmana es produeixi algun ruixat de neu o neu granulada a punts del quadrant nord-est.
 
El vent de component nord i oest bufarà fort o molt fort a partir de dijous, sobretot al Pirineu, a l’Empordà i a les Terres de l’Ebre. Aquest vent, en combinació amb la neu, podrà produir el fenomen del torb. A més, l’onatge s’alterarà notablement a la costa Brava.
 
Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat
 
27 de novembre de 2017


pdf pdf Nota informativa

Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Oriol Puig i Godes
 • Responsable comunicació
  Mariona Carreras