Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Servei Meteorològic de Catalunya posa en marxa una apli sobre alertes de pluja

 
 • El Servei Meteorològic de Catalunya ha creat un nou servei d’alertes personalitzat, que avisa l’usuari quan plou en el lloc que ha seleccionat
 • També es podrà consultar la predicció i l’última imatge del radar

 
El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) posa a disposició dels usuaris la nova aplicació mòbil Meteocat Alertes. Es tracta d’una aplicació innovadora, segura, precisa i proactiva.
 
Aquesta aplicació és un servei d'informació personalitzada que avisa quan plou, en temps real, a partir de les dades de les estacions automàtiques que l’SMC gestiona a Catalunya. La immediatesa és un dels trets diferenciadors d’aquesta aplicació respecte a d’altres serveis, ja que les notificacions es generen directament i de manera automàtica a les estacions, fet que permet rebre les alertes gairebé en temps real i abans que es mostrin pels canals habituals.
 
Activant les alertes es poden rebre notificacions quan comença a ploure o a partir del llindar de precipitació triat. Les notificacions, a més d’indicar la quantitat de pluja acumulada a l’estació, informen també de la temperatura.
 
El funcionament és molt intuïtiu, només cal seleccionar en el mapa, o mitjançant cercador, les estacions de les quals es volen rebre les alertes, amb un màxim de 10, i es poden modificar  sempre que es vulgui.
 
L’aplicació està georeferenciada. Proporciona les dades corresponents al lloc on es troba l’usuari, amb les variables meteorològiques de l’estació més propera o amb les dades reals si es troba al mateix municipi on està ubicada l’estació.
 
A més, es poden consultar les alertes de les darreres 24 hores i altra informació meteorològica d’interès, com la predicció o la imatge de radar de l’SMC.

Aquesta aplicació és gratuïta i està disponible per Android i iOS. Actualment està en català i properament també ho estarà en castellà i anglès. En versions posteriors està previst incloure alertes d’altres variables meteorològiques.
 
Més informació a http://www.meteo.cat/wpweb/serveis/serveis-oberts/app-alertes/ i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat.
 
 
 
15 de novembre de 2017


pdf pdf Nota informativa

Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Oriol Puig i Godes
 • Responsable comunicació
  Mariona Carreras