Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Servei Meteorològic de Catalunya trasllada l'Estació Meteorològica Automàtica (EMA) de la Pobla de Segur


 • Des del 18 de novembre ja es poden consultar totes les dades meteorològiques de l’estació a la nova ubicació
 • Amb aquest trasllat es millorarà l’entorn de la instal·lació i la qualitat de les dades enregistrades

 

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), adscrit al Departament de Territori i Sostenibilitat, ha traslladat l’Estació Meteorològica Automàtica (EMA) de la Pobla de Segur, al Pallars Jussà, en un altre emplaçament del mateix municipi.

El trasllat d’aquesta EMA s’ha dut a terme principalment per millorar l’entorn i la qualitat de les mesures de les diverses variables meteorològiques.
 
En funcionament des del 1995 al Parc de Bombers Voluntaris
 
L’EMA de la Pobla de Segur es va instal·lar el desembre del 1995 al Parc de Bombers Voluntaris, i hi ha estat funcionant ininterrompudament fins al dia del trasllat, el 18 de novembre de 2016.
La nova ubicació, a prop de la llera del riu Flamisell, abans de la desembocadura a la Noguera Pallaresa, gaudeix d’un entorn molt més obert del que disposava fins ara, en una localització més adequada per a la correcta generació de dades meteorològiques.
 
Enviament de dades cada 30 minuts
 
La nova estació meteorològica disposa de sensors per a la mesura de la temperatura i la humitat relativa de l’aire, la velocitat i direcció del vent a 10 metres d’altura, la precipitació, la irradiància solar global i la pressió atmosfèrica.
La informació subministrada cada segon per tots aquests sensors s’enregistra cada 30 minuts i s’envia a la seu central de l’SMC cada mitja hora a través de comunicacions GPRS. Tot seguit, els valors s’emmagatzemen a la base de dades de l’SMC i se sotmeten als diversos controls de qualitat establerts, tant manuals com automàtics.
 
 
Tota la informació d’aquesta estació es pot consultar a la pàgina web de l’SMC.
 
 
La Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA)
 
L’EMA de la Pobla de Segur seguirà integrada a la Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA) que gestiona el Servei Meteorològic de Catalunya, i que ja disposa de 185 EMA equipades amb sensors que mesuren les principals variables meteorològiques a nombrosos indrets del país. Les dades proporcionades pels diversos equipaments s’incorporen a una base de dades que permet realitzar tasques de vigilància meteorològica, estudis climàtics i recerca, entre altres aplicacions.

Vista general de la nova ubicació de l'estació meteorològica de la Pobla de Segur

Barcelona, 24 de novembre de 2016


pdf pdf Nota informativa

Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Oriol Puig i Godes
 • Responsable comunicació
  Mariona Carreras