Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Servei Meteorològic de Catalunya anuncia un canvi de temps brusc

 

 • La predicció indica que arribarà pluja en general i neu al Pirineu el cap de setmana
 • A partir de diumenge s’iniciarà una important davallada de la temperatura que tocarà fons entre dimarts i dimecres

 
El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) informa de l’arribada d’una pertorbació que creuarà el país durant el cap de setmana. Divendres ja es preveuen les primeres precipitacions al Pirineu i Prepirineu Occidental, i de cara a dissabte s’estendran d’oest a est a la resta de Catalunya i podran afectar qualsevol punt amb intensitat entre feble i moderada. Diumenge la pluja s’anirà restringint a la meitat est de Catalunya, especialment al sector central del litoral i del prelitoral, així com a punts del vessant nord del Pirineu, fins a mig matí.
 
La cota de neu baixarà progressivament dels 2500 metres de divendres als 1600 metres al final de dissabte, tot i que al vessant nord del Pirineu pot arribar als 1200 metres. Diumenge al matí la cota de neu encara podrà baixar més i se situarà al voltant dels 1000 metres al vessant nord del Pirineu i rondarà els 1200 metres a la resta.
 
Gruixos de neu a cotes altes
 
Les quantitats més importants de pluja es preveuen al vessant sud del Pirineu Occidental, on localment es podran acumular més de 50 mm en tot l’episodi. Els gruixos de neu més destacats s’esperen a les cotes altes del Pirineu, amb acumulacions previstes de més de 20 cm per sobre de 2000 metres, i més de 30 cm per sobre de 2500 metres.
 
El pas de la pertorbació obrirà les portes a l’arribada d’una massa d’aire molt fred que donarà lloc a una forta baixada tèrmica arreu, especialment a partir de dilluns. Aquesta davallada de la temperatura, que ja es notarà diumenge a les cotes altes del Pirineu, tocarà fons entre dimarts i dimecres, quan es preveuen glaçades fortes al Pirineu i entre febles i moderades a la resta de l’interior de Catalunya.
 
Els models meteorològics a mitjà termini indiquen que la temperatura es recuperarà lentament durant la segona meitat de la setmana.
 
4 de novembre de 2016


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Oriol Puig i Godes
 • Responsable comunicació
  Mariona Carreras