Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Medi Ambient i Habitatge demana una nova Avaluació d'Impacte Ambiental per al Quart Cinturó

 
Al·lega davant del Ministerio de Medio Ambiente que l’anterior avaluació del projecte ha caducat i no s’ajusta a la normativa vigent impulsada pel Govern de Catalunya

 
El Departament de Medi Ambient i Habitatge ha remès al Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino una resolució del conseller, Francesc Baltasar, on sol·licita que deixi sense efecte la decisió de mantenir els procediments d’Avaluació d’Impacte Ambiental del projecte “Cierre de la Autovía orbital de Barcelona”, també conegut com a Quart Cinturó o ronda del Vallès.
 
L’escrit del conseller assenyala que el procediment consultiu, iniciat pel Ministerio l’any 2004, actualment no s’ajusta a la normativa ambiental vigent. Això ve motivat perquè no incorpora al projecte la designació de nous espais naturals protegits, ni té en compte els fonaments d’avaluació ambiental de plans i programes del Pla Territorial Metropolità de Barcelona, pel que fa a criteris de sostenibilitat i mobilitat. Així mateix, la resolució assenyala que el tràmit d’informació pública no té validesa en tant que les consultes sobre l’estudi d’impacte ambiental no recullen la realitat ambiental, territorial i social de la zona. Per aquesta raó, el contingut del document sobre els potencials impactes, i la diagnosi territorial i del medi ambient, no són adequats i es considera necessari reelaborar-los.


Cercador

Cercador

Departament

  • Responsable premsa
    Montse Alomà