Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Operatiu especial pel Gran Premi de Catalunya de Motociclisme al Circuit de Montmeló

Els pròxims 6, 7 i 8 de juny se celebra, al Circuit de Catalunya de Montmeló, el Gran Premi de Catalunya de Motociclisme 2008. Es preveu que aquesta prova esportiva mobilitzi més de 125.000 aficionats, dels quals es calcula que prop del 20 per cent hi accediran en transport públic. En concret, s’espera l’arribada al recinte de 30.000 motocicletes, 20.000 turismes i 50 autocars. El diumenge, dia de les curses, serà el dia amb més assistència de públic, ja que es calcula que presenciaran la prova uns 125.000 assistents, davant dels 110.000 espectadors que s’esperen per dissabte.
 
Per tot això, el Servei Català de Trànsit, la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra, les policies locals de Montornès, Montmeló, Granollers i Parets del Vallès i la mateixa organització del Circuit de Catalunya han establert un dispositiu especial per facilitar els accessos a l’entorn de Montmeló. L’operatiu ha de fer compatible un accés fluïd al circuit amb els moviments de la resta d’usuaris de la xarxa viària de la zona que no assistiran a la prova esportiva.
 
 
1. Planificació viària d’entrada i sortida al Circuit
 
Entrada al Circuit
 
ACCÉS AL CIRCUIT DES DE BARCELONA, LLEIDA O TARRAGONA:
 
-          Sortint des del Nus de la Trinitat de Barcelona, per l’autopista C-33 es podrà utilitzar la sortida número 2 cap a la carretera C-17 i accedir al circuit per les portes del sud, oest (paddock) i nord, des de l’enllaç de Parets del Vallès o continuar cap a l’AP-7 fins a la sortida número 13 que accedeix al circuit a través de la carretera BP-5002 (carretera de Granollers) cap a les portes dels accessos est i també nord.
-         Els vehicles procedents de Barcelona (Lleida o Tarragona) que hagin utilitzat la sortida 13 de l’AP-7 també podran accedir al circuit per un itinerari senyalitzat d’entrada a través del polígon industrial de Montornès del Vallès.
-         Igualment per l’autopista AP-7, els vehicles que provenen de Barcelona         podran utilitzar les sortides 15 i 14 com a itinerari d’accés al circuit fins a la carretera C-17 i accedir a través de l’enllaç de Parets del Vallès a les portes ubicades al sud, oest (paddock) i nord del circuit.
-         Des l’enllaç de Parets del Vallès s’habilitaran dos carrils d’entrada per la carretera C-35 (també anomenada via interpolar) fins a l’accés nord del Circuit.
-         En aquest tram es mantindrà simultàniament un carril en sentit contrari per la C-35, que facilitarà la sortida des del Circuit cap a la C-17 i Parets del Vallès.
 
 ACCÉS AL CIRCUIT DES DE GIRONA:
 
-         S’habilitarà un itinerari d’accés senyalitzat al Circuit des de la sortida anomenada “C-60/Granollers est” de l’autopista AP-7 per als vehicles que provenen de Girona/França que tindran la possibilitat d’enllaçar a través d’una ruta senyalitzada pel polígon industrial del Congost i la BV-5003 fins a l’accés est.
-         També s’accedirà al Circuit a través de la sortida 13 cap a la carretera BP-5002 (carretera de Granollers) que enllaçarà amb el sentit únic d’entrada per la C-35 (dos carrils d’entrada fins a l’accés nord del circuit).
-         Igualment es podrà accedir per la sortida núm. 14 cap a la carretera C-17, on hi haurà la possibilitat d’entrar cap a les portes sud, oest (paddock i també nord a través de dos carrils per la C-35 (via interpolar).
 
Sortida del Circuit
 
DES DE LA PART SUD DEL CIRCUIT:
 
-         S’habilitaran els dos carrils de la C-35 des de la part sud del Circuit cap a la C-17 es sentit únic de sortida.
-         S’habilitaran dos carrils d’accés directe a l’AP-7, un des de la rotonda del Tir a Parets del Vallès (davant de la Escola Pública de Seguretat) i l’altre des de la C-17 en sentit sud.
 
DES DE LA PART NORD I EST DEL CIRCUIT:
 
-         S’habilitaran els dos carrils de la C-35 des de la part nord del Circuit cap a la BP-5002 en sentit únic de sortida.
-         S’habilitaran quatre carrils de sortida fins al nus del Congost des de l’accés est cap a la BV-5003.
-         S’habilitarà la sortida cap a l’AP-7 pel polígon industrial de Montornès del Vallès.
 
  
2. Previsió d’afectacions viàries
 
 
Dies i hores màxima intensitat
Vies / trams afectats
Previsió de retencions
DISSABTE, 7 JUNY
(de 9 a 11 h)
C-35 (via interpolar) als nusos de Granollers i Parets
BV-5003 a la rotonda d’accés est (nus Congost)
AP-7 entre les sortides 14 i 13
C-17 entre l'enllaç AP-7 i el nus de Parets
Retencions en les franges horàries esmentades
DIUMENGE, 8 JUNY
(de 9 a 12 h i de 15 a 18 h)
 
C-33 a l’enllaç AP-7 (sortida 2)
C-17, enllaç AP7 i enllaç C-35 nus de Parets
C-35 interpolar entre el nus de Parets i el nus de Granollers
BV-5003, accés est i nus Congost
BP-5002, accés AP-7 i accés C-35
AP-7 sortida 14 sentit nord
AP-7 sortida 13 sentit sud
Retencions en les franges horàries esmentades
 
 
  
3. Horaris d’obertura del Circuit per a espectadors amb entrada
 
·Divendres, 6 de juny: obertura de portes a les 08.00 h, entrenaments lliures i qualificatius de 09.00 a 15.50 h.
 
·Dissabte, 7 de juny: obertura de portes a les 08.00 h, entrenaments lliures i de qualificació de 09.00 a 15.50 h.
 
·Diumenge, 8 de juny: obertura de portes a les 07.00 h, carreres entre les 08.30 i les 14.00 h.
 
 
4.- Operatius implicats
 
 
A nivell operatiu hi haurà:
 
·        Els Mossos d’Esquadra desplegaran 191 agents de trànsit, que realitzaran 45 controls.
·        Efectiusde les policies locals de Granollers, Montmeló, Montornès i Parets. 
·        45 operaris especialitzats i tècnics de mesures especials del Servei Català de Trànsit.
·        200 operaris de gestió i control d’aparcaments
·        1 helicòpter de Trànsit del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació.
 
 
5. Dispositiu policial de trànsit
 
La Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra establirà, del 6 al 8 de juny, un dispositiu especial de prevenció de l’accidentalitat dels motoristes que implicarà especialment les Àrees Regionals de Trànsit Metropolitana Nord (àrea d’influència del Circuit), Tarragona (peatge de l’Hospitalet de l’Infant) i Girona (Jonquera). El dispositiu es concentrarà a l’autopista AP-7 com a via principal d’ús dels motoristes que s’adrecen a Montmeló.
 
L’objectiu és establir una acció preventiva de control que actuï com a element conscienciador i dissuasori de conductes de risc, amb la finalitat de reduir la sinistralitat. Per això, s’incrementarà la presència policial amb 191 efectius a peu de carretera, amb la realització de 45 controls on es posarà l’èmfasi en perseguir l’excés de velocitat -radar- i l’alteració de plaques de matrícula, sense oblidar l’alcoholèmia i l’abús de drogues. D’altra banda, es repartiran entre els motoristes, en diversos punts de la carretera, tríptics informatius alertant del perill de la velocitat i la necessitat d’una conducció responsable.
 
 
6. Recomanacions per millorar la mobilitat
 
Es recomana que els usuaris que normalment utilitzen l’AP-7 amb destinació al Maresme Nord, Girona i o la Costa Brava optin per la C-32 com a via alternativa.
 
El Servei Català de Trànsit recomana la utilització del transport públic per desplaçar-se al Circuit de Montmeló. Les opcions per arribar-hi des de Barcelona són a través del servei de bus que surt de la plaça Tetuan i que arriben directament a l’accés est del Circuit i els trens de rodalies de la línea C2 que surten de Plaça Catalunya i Passeig de Gràcia fins a Montmeló, des d’on surt un servei “càpsula” fins l’accés est. En cas que s’opti pel vehicle privat, s’aconsella optimitzar al màxim el nombre de places ocupades, arribar a primera hora del matí per evitar col·lapses i garantir la possibilitat d’entrar al Circuit abans que comenci la cursa.
 
 
MOTOCICLETES: amb motiu de la celebració del Gran Premi, i com en anteriors edicions, el peatge de Mollet de l’AP-7 serà gratuït per a les motos que vagin al Circuit entre les 6 i les 14 h en direcció nord (caldrà passar per la cabina manual).
 
TREN: RENFE reforçarà el servei de trens en les hores punta a la línia C2 de rodalies. Per arribar al Circuit caldrà caminar uns vint-i-cinc minuts.
 
BUS: l’empresa Sagalés i el Circuit ofereixen la possibilitat d’assistir al Gran Premi des del centre de Barcelona (a la cruïlla entre el passeig de Sant Joan i el carrer Diputació) fins al circuit.
 
PÀRQUINGS: els aparcaments són gratuïts. Descarregueu-vos de la pàgina www.circuitcat.com el recorregut recomanat per accedir-hi. Seguiu les instruccions dels Mossos d’Esquadra de Trànsit i del personal de l’aparcament.
 
Es recomana especialment informar-se de l’estat del trànsit mitjançant els butlletins informatius de les ràdios, el telèfon 012, la web de trànsit www.gencat.net/transit i la pàgina oficial del circuit www.circuitcat.com.
 
 
7. Dispositiu de seguretat ciutadana
 
Durant aquests tres dies, efectius dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) –especialitzats en ordre públic–, Seguretat Ciutadana, Unitat Canina, Tèdax, Unitat de Subsòl, Unitat Regional de Policia Administrativa (URPA), Sala de Coordinació i l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) de la Regió Policial Metropolitana Nord, així com la Unitat de Mitjans Aeris, vetllaran perquè l’esdeveniment es desenvolupi amb total normalitat.
 
La Unitat Regional de Policia Administrativa controlarà que la venda de localitats es realitzi als llocs habilitats oficialment. Cal recordar que la venda o revenda ambulant està prohibida. A l’infractor se li decomissaran les entrades i se li imposarà una sanció que pot arribar als 6.000 euros.
 
La URPA també inspeccionarà la prestació de serveis de seguretat privada dins el recinte, que només poden realitzar empreses especialment autoritzades. El personal haurà de disposar d’una formació específica per poder desenvolupar les activitats assignades de vigilància i protecció de béns i utilitzar els uniformes i distintius obligatoris professionals. Exercir funcions de seguretat sense l’homologació pertinent es considera una infracció molt greu de la Llei 23/92, de Seguretat Privada, i pot comportar una sanció de fins a 600.000 euros. 
 
Pèrits de reconegudes i prestigioses marques comercials comprovaran que els productes posats a la venda siguin autèntics. En cas que es detectin objectes falsificats, es comissaran i l’infractor serà imputat com a presumpte autor d’un delicte contra la propietat industrial.
 
Efectius dels Mossos d’Esquadra supervisaran en tot moment les càmeres de seguretat del Circuit, que permetran detectar incidents i reaccionar amb immediatesa davant de possibles emergències. També serviran per localitzar i evitar intents d’accés a la pista o llançament d’objectes.
 
Els agents també controlaran els accesos al Circuit. El públic no pot portar armes, tot i tenir el permís reglamentari, ni estris que poden posar en perill la integritat física de les persones. La Llei de l’Esport prohibeix l’accés a recintes esportius amb objectes perillosos o contundents. Per això, a les portes d’accés al Circuit es muntarà l’habitual control d’entrades i de bosses. La revisió la realitzaran agents de seguretat privada amb el suport dels Mossos d’Esquadra. No es deixaran passar:
- llaunes (la beguda ha d'anar en ampolles de plàstic de màxim 250 cl.) ni envasos rígids;
- begudes alcohòliques de qualsevol tipus;
- petards, bengales o artefactes pirotècnics;
- pals de bandera contundents;
- qualsevol ganivet, navalla o objecte tallant;
- qualsevol objecte perillós que pugui ser llençat al Circuit.
 
 
8. Dispositiu dels Bombers de la Generalitat
 
El cos de Bombers de la Generalitat destinarà una dotació (4 bombers) al Circuit de Catalunya a l’interior d’un vehicle que s’ubicarà al peu de la torre de control. Així mateix, els parcs de Bombers de Mollet del Vallès i Granollers realitzaran tasques especials de vigilància, control i suport en relació amb la seguretat de l’esdeveniment.
 
 


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Joana Vallès

Enllaços