Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Interior signa un compromís de cololaboració en matèria de cooperació transfronterera amb la Guàrdia i Civil i Gendarmeria

oLa participació de Mossos d'Esquadra suposa per al Departament una despesa aproximada de 35.000 ¤ durant els propers tres anys oEstà previst que el proper 27 de juny es presenti tota la documentació davant de la Comissió Europea

El secretari general d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada,  ha signat aquest matí juntament amb la Guàrdia Civil i la Gerdarmeria de Llenguadoc - Rosselló un compromís de col·laboració en el marc d’un programa de cooperació transfronterera Espanya- França, finançat amb fons FEDER.
 
L’objectiu del compromís signat és facilitar la cooperació entre els diferents cossos de seguretat i es concreta en tres accions:
 
- L'organització d'unes estades d'agents de Mossos d’Esquadra a França, i a la inversa, amb la finalitat d'aprendre francès i català respectivament, i de conèixer de molt a prop el funcionament de les unitats.
- Reunions de treball sobre temes d'interès comú.
- Trobades dels comandaments dels diferents cossos per elaborar un pla d'acció.
 
El projecte té una durada de tres anys (2008-2010) i el 65% de les despeses es finançaran amb fons FEDER. La participació de Mossos d’Esquadra suposa per al Departament una despesa aproximada de 35.000€ durant els propers tres anys.
 
 
 
 
 
 
Joan Boada ha destacat que, amb aquest compromís, els Mossos d'Esquadra i la policia francesa gaudiran de "programes d'intercanvis d'informació variada, professional i tècnica sobre les tasques policials com el crim organitzat -que no té fronteres-" segons ha precisat el Secretari General, "delinqüència comuna ordinària i la immigració". 
 
Boada ha afirmat que "aquest compromís assolit avui és un pas més en cooperació transfronterera després que els Mossos d'Esquadra s'integressin el passat mes de gener al Centre de Coordinació Duaner de Le Perthus, a França, i ha recordat que "properament els Mossos s'integraran al de Les, a la Vall d'Aran".
 
Fins al moment hi ha hagut dues reunions de treball entre els participants  per acabar de definir les diferents accions (el 8 d'abril a Girona i el 10 de juny a Perpinyà) i està previst que el proper 27 de juny es presenti tota la documentació davant de la Comissió Europea.
 Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Joana Vallès

Enllaços