Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Joan Boada destaca la importància de la prevenció en la lluita contra els incendis forestals

Boada ha presidit la cloenda de la jornada "La planificació del risc d'incendi: sinèrgies i oportunitats" a Manresa (el Bages)

 
  • La jornada forma part de tot un seguit de sessions dedicades als incendis forestals a Catalunya amb el títol ‘Un món rural viu, un paisatge sense cendres’ i estan organitzades per la Fundació del Món Rural amb motiu del 10è aniversari dels incendis forestals a la Catalunya Central
 
  • La sessió d’avui s’ha dedicat a la prevenció, extinció i restauració dels incendis forestals
 
  • Interior ha invertit 17 milions d'euros en la millora de parcs de bombers de la Regió d'Emergències Centre
 
 
 
El secretari general del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, ha clos la jornada “La planificació del risc d’incendi: sinèrgies i oportunitats” que s’ha celebrat avui a Manresa amb motiu del 10è aniversari dels grans incendis forestals a la Catalunya Central.
En la seva intervenció, el secretari general ha explicat les prioritats del Departament en les polítiques de detecció, prevenció i gestió de les principals situacions de risc.
En aquest sentit, Boada ha destacat la importància de la prevenció en la lluita contra els incendis forestals i ha explicat que "a Catalunya disposem d’una eina bàsica d’actuació davant d’incendis forestals, que és el Pla d’incendis forestals (INFOCAT), que inclou la quantificació i localització dels aspectes fonamentals per a l'anàlisi del risc, la vulnerabilitat, la zonificació del territori i el desplegament de mitjans i recursos i localització".
Boada ha destacat que el coneixement del risc "és un element bàsic en la planificació i gestió de l’emergència". Per aquest motiu, en la revisió del Pla INFOCAT de l’any 2007 un dels principals canvis que s’hi van fer són en la vessant preventiva. "S’ha establert un mecanisme de prealerta que implicarà actuacions preventives com els avisos als municipis afectats i als grups d’actuació, la posada en marxa de mecanismes de vigilància de reforç, la redistribució de mitjans i d'infraestructures de suport per als treballs d'actuació en cas d'emergència".
Finalment, el secretari general ha afegit que "des del Departament continuem fent un esforç considerable en inversions tant pel que fa a les diverses actuacions de millora i renovació de les instal·lacions del cos de Bombers, com en renovació d’equipament tecnològic o renovació del parc mòbil". En aquest sentit, Boada ha dit que en total s'han invertit 17 milions d'euros en la millora de parcs de bombers de la Regió d'Emergències Centre.
A la jornada d’avui també hi han participat, de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Jordi Vila, cap de la Regió d’Emergències, i Marc Castellnou, cap de l’Àrea del Grup d’Actuació Forestal (GRAF), que han parlat de la planificació del risc d’un incendi forestal.
 
L’objectiu d’aquestes jornades, que es celebren en el territori afectat pels incendis del 98, és impulsar un debat sobre la gestió del risc d’incendis forestals a Catalunya des d’un punt de vista interdisciplinari i centrat en la dinamització i desenvolupament del món rural català. A més, es pretén que puguin servir també per fer balanç del que s’ha fet i per visualitzar les perspectives de futur.Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Joana Vallès

Enllaços