Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El conseller Saura reconeix l'esforç dels Mossos d'Esquadra amb motiu del desè aniversari del traspàs de competències en trànsit i seguretat viària a Catalunya

 
·         Els morts en accidents de trànsit a Catalunya han disminuït prop d’un 44% en l’última dècada
 
  • Saura reconeix la tasca feta pel Servei Català de Trànsit i la Divisió de Trànsit dels Mossos d'Esquadra
 
  • El conseller ha recordat que reduir la sinistralitat l’any 2010 en un 50% respecte de l’any 2000, és l'objectiu principal del Pla de Seguretat Viària 2008-2010  
 
 
El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha inaugurat avui els actes commemoratius del desè aniversari del traspàs de competències en trànsit i seguretat viària a Catalunya. La celebració està emmarcada en el 25 aniversari de la creació del Cos de Mossos d’Esquadra i la finalització de la seva implantació a tot el territori català com a policia integral.
 
Joan Saura ha reconegut la feina de "tots els homes i les dones que treballen al Servei Català de Trànsit perquè aquest organisme ha demostrat abastament la capacitat de les polítiques de seguretat viària que emprèn". El titular d'Interior ha fet un balanç positiu i ha destacat que "s’ha passat dels 479 accidents mortals l’any 1998 als 288 el 2007. El número de persones mortes en accident de trànsit també ha experimentat un descens similar en passar de les 592 l’any 1998 fins a les 333 de l’any passat; és a dir, 259 persones mortes menys, que representa una reducció del 43,75 %".
 
El conseller també ha fet un reconeixement "als treballadors i treballadores de la divisió de trànsit del Cos de Mossos d’Esquadra per haver executat amb professionalitat i eficàcia la política viària". "Els Mossos d’Esquadra de Trànsit teniu una tasca dura, tant des del punt de vista físic com des del punt de vista emocional ja que heu de viure de prop vertaderes tragèdies humanes que malauradament passen a les nostres carreteres", ha dit Saura.
 
Saura s'ha referit també a la sinistralitat viària de la qual ha dit que "és un dels principals problemes de seguretat que tenim; i combatre-la, una de les prioritats que ens hem fixat". La voluntat del Departament és continuar en aquesta línia amb innovació, modernització i professionalitat per aconseguir el principal objectiu que tenim encomanat: reduir la sinistralitat l’any 2010 en un 50% respecte de l’any 2000.
 
El conseller ha ressaltat que “això ho farem aplicant les polítiques establertes al Pla de Seguretat Viària 2008-2010 i incentivant l’elaboració de plans locals de seguretat viària. Ens hem proposat aconseguir que totes les poblacions de més de 30.000 habitants o capitals de comarca disposin d'un pla local adaptat a les necessitats concretes de cada nucli urbà l'any 2010”.
 
Durant la jornada d’avui al castell de Sant Ferran s’ha reconegut la feina feta pels agents que fa deu anys que treballen a la Divisió de Trànsit i s’ha celebrat una jornada institucional i tècnica, amb una conferència sobre “La policia com a factor clau en la reducció dels accidents de trànsit” a càrrec del catedràtic de Seguretat Viària de la Universitat de València, Luis Montoro.
 
La commemoració continuarà demà al castell de Sant Ferran amb una jornada més lúdica dedicada als mes petits i que inclourà, entre altres coses, la representació de l’obra sobre seguretat viària “Stop” del grup La Gralla i la possibilitat de practicar amb un simulador de conducció de motocicletes del Servei Català de Trànsit.
 
La cloenda dels actes celebrats avui al castell de Sant Ferran, a Figueres, on va començar el desplegament dels Mossos d’Esquadra de trànsit, ha anat a càrrec del secretari general del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada.
 
A l’acte també han participat, entre altres, el secretari de seguretat, Joan Delort, el director del Servei Català de Trànsit (SCT), Josep Pérez Moya, el director general de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, Rafael Olmos, el subdirector operatiu de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, el comissari Josep Milan, i el cap de la Divisió de Trànsit, l’intendent Sergi Pla.
 
 
 


pdf pdf Quadríptic
pdf pdf Dossier de premsa

Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Joana Vallès

Enllaços