Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Saura anuncia la voluntat del departament d'Interior de tancar un acord sobre la segona activitat del cos dels Mossos d'Esquadra abans que acabi l'any

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha fet l'anunci, en seu parlamentària, en una interpel•lació sobre la política laboral del govern en relació als Mossos d'Esquadra. Saura ha assegurat que "la nostra voluntat és tancar un tema pendent des de l'any 94, com és la regulació de la segona activitat, a finals d'aquest mateix any". Saura ha detallat els motius pels quals és necessari, al seu paper, acordar aquesta regulació el més aviat possible:

1. Per justícia, ja que és un tema pendent que s’arrossega i, tot i que de moment afecta a un nombre reduït de persones, és just que es resolgui.

2. Evitar la situació de tenir efectius a la reserva i sense destí.

3. Garantir que a l’edat de jubilació el mosso no vegi mermat la seva pensió pel fet de passar a segona activitat.

4. Fer una planificació a llarg termini per donar una sortida laboral digne als policies susceptibles de ser declarats en segona activitat.

Saura ha explicat que "la regulació de la segona activitat, juntament amb l'equiparació gradual del sou dels Mossos d'Esquadra amb el del cos de Bombers són els dos projectes de futur que el departament té previst posar en marxa després de la celebració de les eleccions sindicals que tindran lloc el proper 24 de juliol".

 

Tal i com ja va anunciar fa uns mesos, el conseller Saura ha tornat a insistir que "tenim la voluntat d’arribar a un acord que permeti l’equiparació gradual del sou dels Mossos d’Esquadra amb els de Bombers. Actualment, la diferència promig entre el sou d’un mosso i d’un bomber és d’uns 1.500 € anuals, tenint en compte les retribucions addicionals com la productivitat o els vals-menjador".  

D'altra banda, el titular d'Interior ha detallat "l'esforç extraordinari, no només retributiu, que s'ha dut a terme en els darrers 6 mesos" i que ha detallat en els punts següents:

1. Concreció i aplicació retributiva de l’Acord de 21 d’octubre de 2006

Per aquest 2007, "ja hem incorporat els acords d’octubre de 2006, que han suposat 29,6 milions d'euros només destinats a aquest increment, sense comptar l’increment salarial de l’IPC". En total, aquest 2007 l’augment retributiu ha estat, de promig, del 11,9%.

2. Nova instrucció sobre aplicació de règims horaris i planificació de la jornada de treball

Incorpora els acords de la comissió de seguiment de l’Acord sindical de 21 d’octubre que implica una major estabilitat horària i un major respecte a l’estabilitat dels calendaris laborals.

3. Acord de Formació Continuada per al 2007

Les activitats de formació que es desenvolupin en interès del servei per facilitar el funcionament eficient de l’organització policial, computaran com a jornada de treball. Per aquest 2007, s’han previst 3.270 places formatives.

4. Ampliació Acord Vestuari

S’ha negociant la millora d’equips i vestuari, principalment pel que fa als agents de les Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO) i als de trànsit.

5. Modificació del Decret 135/2003 sobre normes reguladores de les eleccions dels representants del cos de mossos d’esquadra al Consell de la Policia.

Amb aquesta modificació s’ha volgut millorar la transparència del procés electoral, especialment el vot per correu, i simplificar-lo.

6. Creació de diverses comissions de treball amb organitzacions sindicals.

No només s’ha arribat a acords puntuals sinó que volem seguir comptant amb la participació dels representants del Cos de Mossos d’Esquadra i per això s’han creat diverses comissions de treball per l’estudi, anàlisi i seguiment de diferents temes: vestuari, segona activitat, horaris i planificació jornades.

7. Drets sindicals pels facultatius i tècnics

S’està promovent la modificació d’alguns aspectes de la Llei 10/1994, de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra, per tal que els membres de l’escala de facultatius i tècnics puguin tenir, per primer cop, representació sindical al Consell de la Policia.

Saura també ha destacat "la decisió d'alliberar 300 Mossos d'Esquadra que actualment estan duent a terme tasques administratives, no policials, i, en el seu lloc, contractar persones que puguin fer aquestes funcions. Aquesta actuació, que correspon a una primera fase d'un projecte que està realitzant la Direcció General de Policia, permet que 300 agents puguin prestar un servei policial que fins ara es veia mermat per la necessitat de desenvolupar tasques de caire més administratiu, del tot necessàries pel bon desenvolupament de tasca quotidiana de les comissaries".


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Joana Vallès

Enllaços