Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Els equips de Rubí i de Terres de Ponent representaran els Bombers de la Generalitat al concurs estatal de rescat en accidents de trànsit

·         El XIV Encuentro Nacional, organitzat per l’APRAT, se celebra del 4 al 6 de setembre a Alcanyís (Terol)
 
·         Els tres primers classificats de la trobada participaran al campionat del món, que aquest any es fa a Ciutat del Cap (Sud-àfrica)
 
·         Els Bombers fan de mitjana 7.000 actuacions anuals per atendre serveis derivats de la mobilitat i aquestes competicions són fonamentals per realitzar una formació continuada dels efectius

Els equips de Rubí i de Terres de Ponent representaran els Bombers de la Generalitat al concurs estatal de rescat en accidents de trànsit organitzat per l’APRAT (Asociación Profesional de Rescate en Accidentes de Tráfico), que tindrà lloc a Alcanyís del 4 al 6 de setembre. Aquests dos equips van quedar en primera i segona posició en el concurs intern celebrat el passat mes d’abril a Lleida.
 
Cadascun dels equips realitzarà dues maniobres de rescat; una ràpida, de 12 minuts de durada, i una estàndard, de 20 minuts. Com és habitual, els assessors o jutges de la maniobra valoraran tres aspectes fonamentals: la coordinació de l’equip, la seva qualitat tècnica i l’assistència a la víctima.
 
Els guanyadors d’aquest esdeveniment assoliran les places de l’Associació Professional de Rescat en Accidents de Trànsit (APRAT) pel World Rescue Challenge 2018, que tindrà lloc l’octubre vinent a Ciutat del Cap (Sud-àfrica).                               
 


Els Bombers de la Generalitat fan una mitjana de 7.000 serveis per atendre  accidents de trànsit

 
Una de les tipologies de serveis que els efectius dels Bombers de la Generalitat realitzen amb més assiduïtat és la relacionada amb la mobilitat, amb una mitjana anual  de 7.000 actuacions, la majoria de les quals per atendre accidents de trànsit. En molts d’aquests sinistres s’hi troben persones atrapades a l’interior dels vehicles, que cal excarcerar amb celeritat. La ràpida operativitat en les maniobres de rescat és vital i és aquest el motiu pel qual és tan important la formació i el continu reciclatge dels efectius d’emergències.
 
En aquest sentit, els concursos, més enllà d’una competició, són el marc ideal per a implementar els nous procediments d’intervenció en accidents de trànsit, per a dinamitzar professionalment l’actuació i fomentar l’intercanvi de tècniques i metodologies de treball. Aquesta activitat s’ha convertit en una eina formativa complementària al ventall de cursos específics oferts des de l’Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya als cossos de Bombers.
 
Els equips dels Bombers de la Generalitat compten amb la col·laboració de les empreses Rosenbauer i Desguaces la Cabaña, i amb el patrocini de la Fundació Mutual Conductors i d’Abertis Autopistas.
 Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Joana Vallès

Enllaços