Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació incorpora la primera flota de 10 vehicles híbrids

· Els vehicles, que funcionen amb benzina i electricitat, s'han adquirit pel sistema de rènting per un import total de 243.503 euros amb l'objectiu d'ajudar a disminuir la contaminació i guanyar en eficiència energètica.

El Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació ha incorporat aquesta setmana a les seves dotacions la primera flota de vehicles híbrids, que funcionen amb benzina i electricitat, amb l’objectiu d’ajudar a reduir la contaminació i guanyar en eficiència energètica.
 
Es tracta dels primers vehicles híbrids que s’incorporen al Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, que està a l’espera de rebre 4 cotxes més de les mateixes característiques destinats a la Direcció General de la Policia.
 
Els vehicles, Honda Civic 1.3 Hybrid, s'han adquirit pel sistema de rènting, per un import total de 243.503 euros, que es pagaran mensualment durant 4 anys i que inclouen el manteniment integral i l’assegurança.
 
 
 

Els 10 vehicles s'han destinat als serveis territorials del Departament (6), als serveis tècnics (3) i a la Direcció General de Protecció Civil (1) i estan equipats amb armilles de seguretat, extintor, joc de cadenes, navegador, mans lliures i farmaciola. El vehicle de Protecció Civil porta, a més, la preinstal·lació per terminal de la xarxa de radiocomunicacions per a les emergències i la seguretat de Catalunya (RESCAT).
 
Amb una potència de 115 CV, un consum mixt de 4,6 litres i un nivell baix d’emissions de CO2 de 109 g/km, els vehicles híbrids adquirits pel DIRIP tenen dos motors, un de gasolina de 4 temps i un d’elèctric. L'electricitat és generada pel motor tèrmic i en la recuperació de les frenades i baixades.
 
En determinades condicions de velocitat constant i per sota dels 50 km/h, el vehicle funciona només amb el motor elèctric, que es posa en marxa quan el de combustió interna és més ineficient, normalment en l’àmbit urbà, millorant el rendiment i suprimint l’emissió de partícules a l’atmosfera.
 
 
 
 
Per a més informació podeu contactar amb el Gabinet de Comunicació del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació: 93 551 21 48 / 93 551 22 69.


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Joana Vallès

Enllaços