Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Govern condemna l'homicidi d'una dona al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona presumptament víctima de la violència masclista

 
El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna l'homicidi d'una dona al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona (Barcelonès) presumptament a mans de la seva parella, un home que posteriorment s'ha tret la vida, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.
 
La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, ha lamentat els fets i ha reiterat la determinació del Govern en l’erradicació de la violència masclista, a través de millorar els mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones víctimes de la violència masclista, i els seus fills i filles.
 
Núria Balada ha recordat que “els casos d'assassinat per violència masclista són l'expressió més brutal i extrema d'una violència molt més extensa, invisibilitzada i inclús naturalitzada que pateixen moltes dones en el seu dia a dia. Es tracta d'una violència que tothom ha de rebutjar i no permetre en cap cas ni àmbit".
 
La presidenta de l’ICD també ha subratllat que “hem de poder garantir que les dones puguin gaudir dels seus drets, de la seva vida i la seva total llibertat, sense cap mena de violència masclista. L'únic camí per garantir una Catalunya on la violència masclista sigui quelcom inimaginable és avançar en la igualtat efectiva de dones i homes". 
 
L’ICD posa a disposició de les dones que travessen situacions de violència masclista i el seu entorn el servei permanent especialitzat 900 900 120. Les dones que ho necessitin també poden adreçar-se a algun dels serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD). Aquests 102 serveis locals estan ubicats en poblacions de més de 20 mil habitants compten amb el suport de l’ICD.


Cercador

Cercador

Destaquem

  • Twitter del Govern

    Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

  • Govern transparent

    Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

  • Titular
    Núria Balada