Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La consellera Elsa Artadi presenta el pla de treball per avançar en el Pacte Nacional per l'eradicació de la Violència Masclista a Catalunya

S'ha presentant el pla davant d'una seixantena d'organismes de la Generalitat, institucions, organitzacions socials i professionals

  • La consellera de la Presidència ha presidit aquesta tarda el màxim òrgan contra la violència masclista a Catalunya

La consellera del Departament de la Presidència, Elsa Artadi, ha presidit avui la sessió plenària de la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra la Violència Masclista (CNVM), màxim òrgan de coordinació interinstitucional en la lluita contra la violència masclista. També hi ha intervingut la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD) i vicepresidenta de la Comissió, Núria Balada. La comissió està formada per representants d’una seixantena d’organismes de la Generalitat, institucions, organitzacions socials i professionals.
 
La consellera ha presentat el pla de treball, la canalització de la participació i les prioritats del Pacte Nacional per l'eradicació de la Violència Masclista a Catalunya (PNVM), que es concretarà a través d’aquesta Comissió, i que comptarà amb una àmplia participació de totes les institucions i entitats especialitzades.
 
La consellera Artadi ha explicat que el Pacte “es farà amb les aportacions i la participació de totes les institucions i entitats involucrades en la lluita contra la violència masclista”. I ha afegit que “comptarà amb un pressupost, reflectirà el model català d'abordatge i serà un referent internacional de consens en aquesta lluita”. Segons ha afirmat: “Hem de garantir a les dones una Catalunya sense violència masclista” i de cara a avançar en el Pacte, la consellera ha manifestat que “farem reunions bilaterals i elaborarem el document base aquest trimestre”.
 
Artadi ha recordat que “el Dia internacional de les dones, el 8 de març, va fer història. Hem d’aprofitar el seu impuls i la sensibilitat de la societat que està reaccionant de manera contundent contra fets de violència masclista i fer un pas endavant en aquesta lluita”.
 
El PNVM vol garantir els instruments i recursos necessaris per desplegar i executar les accions previstes en el Programa d'intervenció integral contra la violència masclista de prevenció i eradicació de la violència masclista. Aquest Programa, s'estructura en els següents 6 objectius estratègics:
 
1. Impulsar la prevenció específica de la violència masclista.
2. Millorar la detecció i identificació de situacions de risc i d'existència de violència masclista.
3. Desplegar i ampliar la Xarxa d'atenció i recuperació integral per a les dones que pateixen o han patit violència masclista i dels seus fills i filles dependents.
4. Millorar l'atenció de les dones en situació de violència masclista en el moment de les denúncies i al llarg de tot el procés judicial.
5. Promoure la capacitació dels professionals i la recerca en violència masclista.
6. Optimitzar els mecanismes de coordinació de la Xarxa d'atenció integral de violència masclista.
 
En el plenari s’han presentat iniciatives de l’acció de Govern en l’abordatge de la violència masclista com els resultats de l’Enquesta de Violència Masclista a Catalunya i el Grup de Treball de Violències Sexuals (Departament d’Interior); l’ampliació dels serveis de les Oficines d’Atenció a la Víctima del Delicte, (Departament de Justícia) i el Procés de participació i elaboració del II Programa d’Intervenció Integral contra la Violència Masclista -Eix 3 del Pla Estratègic de Polítiques d’Igualtat de Gènere 2018-2021- (Institut Català de les Dones). Per altra banda, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya ha presentat el recurs didàctic Violències Masclistes en Xarxa.


Cercador

Cercador

Destaquem

  • Twitter del Govern

    Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

  • Govern transparent

    Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

  • Titular
    Núria Balada