Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Govern condemna l'homicidi d'una dona a Barcelona presumptament víctima de la violència masclista

El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna l’homicidi d’una dona al districte de Nou Barris, de Barcelona, (Barcelonès) presumptament a mans de la seva parella, un home que ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.
 
La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, ha lamentat els fets i ha reiterat la determinació del Govern de la Generalitat de Catalunya en l’erradicació de la violència masclista. 
 
Balada ha subratllat que “la violència masclista és l’expressió més extrema de les desigualtats per raó de gènere. Cal que la condemnem des de tots els sectors i que lluitem contra els imaginaris que la normalitzen, banalitzen i en fan apologia”.
 
La presidenta de l’ICD també ha manifestat que “només des de la sensibilització i l'educació en els valors de la igualtat de tota la societat assolirem models justos i equitatius de relació entre dones i homes. És imprescindible capacitar les persones per identificar fàcilment la violència masclista i rebutjar-la com a model de relació".
 
L’ICD posa a disposició de les dones que travessen situacions de violència masclista i el seu entorn el servei especialitzat 900 900 120. Les dones que ho necessitin també poden adreçar-se a algun dels serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD). Aquests 102 serveis local ubicats en poblacions de més de 20 mil habitants compten amb el suport de l’ICD.


Cercador

Cercador

Destaquem

  • Twitter del Govern

    Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

  • Govern transparent

    Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

  • Titular
    Núria Balada