Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Govern condemna l'homicidi d'una dona a Barcelona presumptament víctima de la violència masclista

A les 12 h, l'ICD convoca un minut de silenci en senyal de dol davant la seva seu a Barcelona

El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna l’homicidi d’una dona a Barcelona, presumptament a mans de la seva parella, qui ha estat detingut pels Mossos d’Esquadra, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.
 
La directora de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Ramon, ha lamentat els fets i ha reiterat el compromís del Govern de la Generalitat de Catalunya en l’erradicació de la violència masclista, així com la determinació de continuar treballant en la millora dels mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones víctimes de la violència masclista i els seus fills i filles.
 
A les 12 h es farà un minut de silenci en senyal de dol davant la seu a Barcelona de l’Institut Català de les Dones (Pl. Pere Coromines 1).
 
La directora de l’ICD ha destacat que  “s’ha de ser contundent i mostrar el rebuig davant qualsevol manifestació d’abús i violència masclista. Només així aconseguirem l’objectiu compartit de viure en una societat igualitària on sigui impensable la violència masclista”.
 
Núria Ramon també ha posat en relleu que “la violència masclista és una greu vulneració dels drets i un impediment per a què les dones puguin assolir la plena ciutadania, l’autonomia i la llibertat. Hem de poder corregir-ne les causes: el masclisme, les relacions de poder dels homes sobre les dones”.
 
L’ICD posa a disposició de les dones que travessen situacions de violència masclista el servei especialitzat 900 900 120. Les dones que ho necessitin també poden adreçar-se a algun dels serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD). Aquests 102 serveis local ubicats en poblacions de més de 20 mil habitants compten amb el suport de l’ICD.
 


Cercador

Cercador

Destaquem

  • Twitter del Govern

    Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

  • Govern transparent

    Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

  • Titular
    Núria Balada