Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El CNDC denuncia que la decisió de deixar en llibertat els violadors de la Manada afavoreix la impunitat de les agressions masclistes

Aquest vespre, l'ICD organitza una lectura de textos de periodistes i autores que denuncien les violències sexuals i la violència institucional arran d'aquest cas

 
El Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC), òrgan consultiu que integra 389 entitats interlocutores amb el Govern de la Generalitat en matèria de polítiques de dones, ha fet públic aquest matí la següent Declaració sobre el cas la Manada:
 
El CNDC REBUTJA la decisió presa per l'Audiència de Navarra, el dijous 21 de juny, de dictar llibertat provisional sota fiança de 6.000 euros per als cinc homes violadors que s'autoanomenen "la Manada" argumentant que no veu risc de fuga o de reiteració delictiva.
 
Així, RATIFIQUEM de nou la declaració del passat 27 d’abril d’aquest Consell segons la qual condemnàvem la sentència de la Manada,
 
DENUNCIEM:
 
• El pas enrere que suposa la decisió de l’Audiència de Navarra que afavoreix la impunitat de les agressions masclistes.
• La violència masclista institucional que exerceix la Justícia.
 
ACORDEM:
 
• Oferir el suport incondicional a les víctimes de les agressions sexuals.
• Donar suport a totes les mobilitzacions dels moviments feministes en contra d’aquesta decisió.
• Fer arribar aquesta declaració a:
 
·         Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem
·         Audiència Nacional
·         Tribunal Superior de Justícia de Navarra
·         Audiència Provincial de Navarra
·         Ministeri de Justícia
·         Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat 
 
I demanem que es faci difusió a tota la ciutadania i mitjans de comunicació dels següents materials sobre les violències sexuals:
 
 
Acte de rebuig al Palau Robert (recordatori)
 
A les 19.30 hores, el Palau Robert (Passeig de Gràcia 107) acull un acte organitzat per l’Institut Català de les Dones (ICD) de rebuig a la violència masclista institucional i les violències sexuals arran del cas la Manada.
 
La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada, obrirà l’acte Les #dones #PrenemlaParaula: #NomésSíÉsSí amb una reivindicació dels drets de les dones i contra les violències sexuals. També hi intervindrà el director de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), Joan-Elies Adell.
 
L’acte consisteix en una lectura de textos, organitzada per l’ICD amb la col·laboració de l’ILC, per denunciar la violència masclista institucional. La iniciativa posa en diàleg autores actuals, que han escrit sobre aquesta violència arran de la sentència del cas la Manada, amb escriptores de la història de la literatura catalana que han reivindicat els drets de les dones.
 
Autores contemporànies llegiran textos de Maria Aurèlia Capmany, Montserrat Abelló i Amparo Poch, de qui el Govern de la Generalitat celebra enguany commemoracions, i també de Caterina Albert, Aurora Bertrana,  Maria Mercè Marçal, Mercè Rodoreda o Montserrat Roig. La lectura anirà a càrrec de: Silvia Bel Fransí, Carme Arenas,  Mireia Calafell, Blanca Llum Vidal, Tònia Passola, Marta Nadal, Anna Capmany, Maria Antònia Massanet, i Clara Queraltó. La periodista Cristina Fallarás explicarà la iniciativa #Cuentalo de denúncia d’agressions sexuals que té lloc a les xarxes socials i Alba Alfageme, Marina Subirats, Meritxell Campmajó, Assumpta Clopas, Elisenda Rovira, Susana Pérez, Míriam Cano, Isabel Muntané i Bel Olid llegiran textos propis contra les violències sexuals en relació amb el cas de la Manada.
 
La lectura serà conduïda per l’actriu Estel Solé i  finalitzarà amb l’actuació de Lídia Pujol.


Cercador

Cercador

Destaquem

  • Twitter del Govern

    Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

  • Govern transparent

    Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

  • Titular
    Núria Balada