Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Núria Balada: "Les dones volem una corresponsabilitat plena, temps per gaudir com vulguem, igualtat en el món laboral i coliderar a la societat sense cap mena de sostre de vidre"


 • L’ICD i la Reforma Horària presenten l’exposició “Trobar temps dins del temps. Per què les dones volem la reforma horària?”
 • La mostra introdueix la mirada feminista a les transformacions que proposa la  reforma horària

 
La presidenta de l’'Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, ha declarat aquesta tarda que “és molt important incorporar la mirada de gènere a la Reforma Horària perquè, tot i no ser un aspecte específic de les dones, el temps i la seva organització afecten d’una manera clau la vida de les dones”. “Les dones”, ha afirmat Balada, “volem una corresponsabilitat plena, temps per gaudir com vulguem, igualtat total en el món laboral i coliderar la societat i les empreses sense cap mena de sostre de vidre”.
 
La presidenta de l’ICD ha fet aquestes afirmacions en l’acte de presentació aquesta tarda de l’exposició divulgativa “Trobar temps dins del temps. Per què les dones volem la Reforma Horària?” que es podrà visitar en el vestíbul del Museu Marítim de Barcelona (Av. Drassanes) en el marc de la 5a Setmana dels Horaris que té lloc de l’11 al 15 de juny.
 
En l’acte hi ha intervingut la sociòloga i docent de la UdG Cristina Sánchez Miret, qui ha destacat que “la Reforma Horària la necessitem les dones però beneficiarà a tothom”, i Mercè Otero, professora feminista especialitzada en coeducació, qui ha destacat que “la mostra és una bona eina que ajudarà al professorat dels centres educatius a fer propostes per educar en la igualtat de gènere”.
 
L’objectiu d’aquesta mostra divulgativa de l’ICD i la Reforma Horària (RH) és sensibilitzar sobre la necessitat d’una millora d’organització horària des de la perspectiva de gènere i de les dones. Els panells de l’exposició son il·lustracions que de manera atractiva mostren les dades objectives, els arguments, i divulguen quins son els indicadors que marcaran que la societat avanci en aquesta línia.
 

Les transformacions que proposa la Reforma Horària contribueixen a:
 
1.    Millor salut i qualitat de vida
2.    Més temps lliure
3.    Pràctica de l’activitat física
4.    Recuperació del valor del son i una alimentació equilibrada
5.    Consum sostenible i saludable
6.    Disponibilitat per formar-se al llarg de tota la vida
7.    Desenvolupament de la carrera professional
8.    Co lideratge de les empreses i de la societat
9.    Corresponsabilitat i temps de cura compartit
 
La mostra també analitza i visibilitza la implicació de les dones en els diferents sectors socials on la RH té especial incidència:
 • Teixit productiu: el 73% dels contractes a temps parcial son de dones
 • Administració: les dones son el 61% de les persones que hi treballen però només el 32% dels alts càrrecs
 • Educació: el nombre de titules universitàries supera en un 37% el d’homes, però el nombre de dones treballadores amb estudis universitaris és del 14%.
 • Comerç i consum: aquest sector té un 72% de dones ocupades i el 67% dels establiments de proximitat dels darreres anys han estat impulsat per dones.
 • Cultura i oci: hi ha una bretxa de gènere en la pràctica esportiva que incrementa en l’esport federat, on el 77% son homes en front del 23 % de dones.
 • Serveis sanitaris: 3 de 4 persones que treballen en aquest sector són dones
 • Mobilitat: el 38% dels homes es desplacen en transport provat en front del 27% de les dones.


pdf pdf Guia exposició

Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Núria Balada