Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

10 anys de la Llei 5/2008 del Dret de les Dones a Eradicar la Violència Masclista

Núria Balada: "Per avançar en l'erradicacio de la violència masclista hem de generar noves sinèrgies de treball en xarxa"

300 professionals han participat en una jornada que impulsa la lluita contra la violència masclista a Catalunya

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, ha declarat aquest matí que “des del Govern de la Generalitat de Catalunya i des de l‘ICD tenim com a prioritat la lluita contra la violència masclista i tenim el convenciment que només amb noves sinèrgies que generem a partir del treball en xarxa podrem avançar de manera efectiva en la prevenció, sensibilització, atenció i recuperació de les dones víctimes de violència masclista i els seus fills i les seves filles”.
 
En aquest mateix sentit ha afirmat que “és imprescindible el treball unitari del Govern i l’administració local, les entitats i la societat en general per construir un veritable pacte social per eradicar la violència masclista a Catalunya”. Balada ha fet aquestes declaracions en el marc de la primera jornada tècnica que organitza el Govern de la Generalitat per commemorar els 10 anys de l’aprovació per part del Parlament de Catalunya de la Llei 5/2008, de 24 d’abril del Dret de les Dones a Eradicar la Violència Masclista.

L’objectiu de la commemoració és avaluar l’impacte de les mesures desplegades i fixar els reptes de futur.  La sessió, ha comptat amb l’assistència de prop de 300 professionals que treballen per la erradicació de la violència masclista, hi ha consistit en dues taules rodones: una de reconeixement als moviments de dones que van impulsar aquesta Llei, i l’altra de presentació d’estudis sobre l’impacte de les mesures i recursos desenvolupats en la lluita contra la violència masclista a Catalunya. El tancament de la jornada a anat a càrrec de la directora de l’ICD, Núria Ramón.

Hi han participat Marta Selva, ex presidenta de l’ICD qui ha explicat el procés d'elaboració de la Llei; Marisa Fernàndez, responsable de la Comissió d’Igualtat de Dones Juristes; Beatriu Masià, presidenta  de Tamaia, Viure sense Violència; Míriam Sol, sòcia de la cooperativa Spora Sinergies; Encarna  Bodelón, directora del Grup de recerca Antígona; Montse Pineda, experta de Creación Positiva i  vicepresidenta segona del Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC); Júlia Vega, psicòloga i experta en l’abordatge de violència masclista d’Almena Cooperativa Feminista, i Laia Rosich, psicòloga i responsable del Grup de Treball sobre Violència Masclista del CNDC.
 


Cercador

Cercador

Destaquem

  • Twitter del Govern

    Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

  • Govern transparent

    Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

  • Titular
    Núria Balada