Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Govern condemna els homicidis de dues dones presumptament víctimes de la violència masclista

Aquest migdia a les 12.00h es farà un minut de silenci en senyal de dol davant la seu a Barcelona de l'Institut Català de les Dones

El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna els homicidis de dues  dones presumptament víctimes de la violència masclista. Es tracta de l’homicidi d’una dona aquesta matinada a Blanes (la Selva) presumptament a mans de la seva parella i de l’homicidi d’una dona el dijous a Sabadell (Vallès Occidental) presumptament a mans del seu gendre. En tots dos casos el Govern expressa el seu sentit condol a les famílies de les víctimes.
 
La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, ha lamentat els fets i ha reiterat la determinació del Govern en l’erradicació de la violència masclista. El Govern treballa en la millora dels mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones víctimes de la violència masclista, i els seus fills i filles.
 
Balada ha subratllat que “diem violència masclista perquè el masclisme és el concepte que defineix les conductes de domini, control i abús de poder dels homes sobre les dones. Els assassinats masclistes en son l'expressió més greu. La violència masclista és una xacra estructural que es construeix sobre les situacions de desigualtats socials existents i l’erradicarem quan avancem en la igualtat efectiva de dones i homes”.
 
La presidenta de l’ICD també ha manifestat que “totes i tots hem d’avançar des del nostre àmbit d’influència en la divulgació d’imaginaris i la construcció de relacions basades en els valors de la igualtat, el respecte i la resolució pacífica dels conflictes”.
 
Aquest migdia a les 12.00h. es farà un minut de silenci en senyal de dol davant la seu a Barcelona de l’Institut Català de les Dones (Pl. Pere Coromines 1).
 
L’ICD ha activat el Servei d’intervenció en crisi greus de violència masclista que consisteix en la realització d’una assistència psicològica immediata a través de professionals que es desplacen fins al lloc de l'incident en el termini de temps més breu possible. L'objectiu d’aquest servei, que l’ICD posa a disposició dels municipis on tenen lloc assassinats masclistes o situacions extremes causades per la violència masclista, és mobilitzar els recursos de les persones afectades per influir positivament en el funcionament psicològic durant el període de crisi, de dol i de patiment.
 
L’ICD posa a disposició de les dones que travessen situacions de violència masclista i el seu entorns el servei especialitzat 900 900 120. Les dones que ho necessitin també poden adreçar-se a algun dels serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD). Aquests 102 serveis local ubicats en poblacions de més de 20 mil habitants compten amb el suport de l’ICD.


Cercador

Cercador

Destaquem

  • Twitter del Govern

    Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

  • Govern transparent

    Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

  • Titular
    Núria Balada