Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Les víctimes de violència masclista amb ordre d'allunyament podran eludir participar a una mesa electoral si l'agressor vota en el mateix col·legi, gràcies a una petició de l'ICD

La Junta Electoral Central ha publicat avui la instrucció en el BOE i l'amplia a víctimes de qualsevol delicte amb ordre d'allunyament

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, ha mostrat avui la seva satisfacció per la resposta de la Junta Electoral Central a una petició de l’ICD per tal que les víctimes de violència masclista amb ordre d’allunyament no hagin de participar a una taula  electoral si el condemnat o investigat  ha d’exercir el vot en el mateix col·legi electoral.
 
La petició de l’ICD se centrava en les víctimes de violència masclista i la Junta Electoral Central ha resolt avui, en un instrucció publicada al BOE, que a més de les víctimes de violència masclista es puguin acollir a aquesta clàusula totes les víctimes de qualsevol delicte.
 
Balada ha explicat que la petició es va instar perquè “arrel d’un cas ocorregut a les passades eleccions del dia 21 de desembre en un municipi català vam tenir coneixement de que les víctimes de violència masclista amb ordre d’allunyament respecte als seus agressors no es trobaven emparades per la normativa electoral per tal de gaudir de l’exempció de formar part de la mesa del col·legi electoral en el qual havia de votar el seu agressor”.
 
La presidenta de l’ICD ha subratllat que “això suposava un doble greuge ja que dificultava el compliment de l’ordre d’allunyament acordada i sobretot situava a la dona en una situació de vulnerabilitat i estrès”. 
 
La violència masclista constitueix un greu problema de la nostra societat que exigeix una resposta global i coordinada per part de tots els poders públics.  L’ordre de protecció confereix a la víctima un estatus integral de protecció i tots els estaments públics han d’acordar mesures de cooperació i coordinació per fer efectiva aquesta protecció.
 


Cercador

Cercador

Destaquem

  • Twitter del Govern

    Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

  • Govern transparent

    Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

  • Titular
    Núria Balada