Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

L'Institut Català de les Dones recomana transmetre valors igualitaris als infants en el temps de joc

L’Institut Català de les Dones (ICD) ha iniciat l’acció de sensibilització #Trenquemestereotips a través de la qual fomenta la utilització del temps de joc per avançar en l’educació de nens i nenes en els valors de la igualtat efectiva de dones i homes.
 
L’objectiu és que puguin desenvolupar tot el seu potencial en qualsevol àmbit de la vida, ensenyar-los a respectar les diferències i a relacionar-se com a iguals.
 
Les 4 imatges de #Trenquemestereotips combinen parelles de joguines i els estereotips de gènere que arrosseguen. Les idees clau de la iniciativa són:
 • Els jocs són importants per ajudar les criatures a desenvolupar el seu potencial. Jugant ens formem, adquirim valors i comportaments.
 • No hem de condicionar les criatures a uns determinats jocs pel fet d’haver nascut nen o nena. Deixem enrere els estereotips sexistes.
 • Jugant, tots hem de poder desenvolupar la tendresa, la valentia, la sensibilitat, la iniciativa o la fortalesa.
 • Construïm un futur on dones i homes respectem les nostres diferències i ens relacionem com a iguals.
Tots els missatges i les actuacions de sensibilització al voltant d’aquest tema es duran a terme fins el proper dia 8 de gener per aprofitar la centralitat que les joguines i el temps de joc amb infants adquireixen al voltant de les festes nadalenques.
 
La distribució de les imatges es fa a través de cartells, un vídeo, i a través de les xarxes socials.
 
L’ICD ofereix més informació sobre el gènere i les joguines a través del Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca, que facilita bibliografia i un recull temàtic.Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Núria Balada