Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

L'Institut Català de les Dones apropa encara més els seus fons documentals especialitzats al món de la recerca i la investigació

Aquest mes de novembre el Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca de l’Institut Català de les Dones (ICD) ha integrat els seus fons bibliogràfics al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) format pels fons de les universitats catalanes i d’una seixantena d’institucions.
 
A partir d’ara les persones usuàries del Centre podran demanar en préstec interbibliotecari documents procedents de centres i institucions integrats al CCUC. Això suposa facilitar l’accés a 5 milions de títols i més de 10 milions de documents, i a la inversa, ja que el Centre de documentació de l’ICD ha aportat al  CCUC  prop de 24 mil registres, 11 mil de nous i 13 mil documents ja inclosos en el Catàleg.
 
El Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca, especialitzat en dones, feminismes, gènere i polítiques d’igualtat, recull, organitza i posa a disposició del públic tota la informació relativa a aquesta temàtica. A part del préstec, ofereix serveis com el suport i acompanyament a la recerca i visites guiades a qualsevol persona o entitat interessada. L’objectiu és visibilitzar el talent de les dones i impulsar el coneixement i la recerca amb perspectiva de gènere.

Aquest centre, que forma part de la Xarxa de Biblioteques especialitzades de la Generalitat de Catalunya, està obert a tota la ciutadania i atén al voltant de 2 mil consultes l’any. El seu fons està format per 25.000 monografies, biografies, obres de referència i literatura grisa, 2.000 documents audiovisuals, 3.800 fullets i opuscles informatius, 1.500 cartells, 700 recursos electrònics i llibres electrònics, i 100 enregistraments sonors.
 
L’hemeroteca inclou més de 300 títols de publicacions periòdiques especialitzades, nacionals i estrangeres, i els butlletins informatius de les activitats de les associacions de dones de Catalunya. També compta amb un espai específic perquè els infants de 4 a 12 anys puguin gaudir d’una col·lecció de més de 200 contes no sexistes.Cercador

Cercador

Destaquem

  • Twitter del Govern

    Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

  • Govern transparent

    Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

  • Titular
    Núria Balada