Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Govern condemna l'homicidi d'una dona i el seu nadó a Barcelona presumptament víctimes de la violència masclista

El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna l’homicidi d’una dona i el seu nadó al districte de Sant Martí de Barcelona presumptament a mans de la seva parella, i expressa el seu sentit condol a la família de les víctimes.
 
La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, ha lamentat els fets i ha reiterat la determinació del Govern de la Generalitat de Catalunya en l’erradicació de la violència masclista.
 
El Govern, a través del Programa d'intervenció integral contra la violència masclista,  treballa en la millora dels mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones víctimes de la violència masclista, i els seus fills i filles.
 
Balada ha subratllat que “hem de continuar treballant des de tots els sectors i sumar esforços en tots els fronts per avançar i que la violència contra les dones sigui un fet impensable a la nostra societat”.
 
La presidenta de l’ICD també ha manifestat que “la violència masclista és una xacra estructural que es construeix sobre les situacions de desigualtat i només l’eradicarem si avancem en la igualtat efectiva de dones i homes. Volem una Catalunya més justa per a tothom i on les relacions de parella es construeixin sobre els valors de la igualtat, el respecte i la resolució pacífica dels conflictes”.

L’ICD posa a disposició de les dones que travessen situacions de violència masclista i el seu entorns el servei especialitzat 900 900 120. Les dones que ho necessitin també poden adreçar-se a algun dels serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD). Aquests 102 serveis local ubicats en poblacions de més de 20 mil habitants compten amb el suport de l’ICD.


Cercador

Cercador

Destaquem

  • Twitter del Govern

    Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

  • Govern transparent

    Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

  • Titular
    Núria Balada