Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Presidenta de l'ICD: "La xarxa de tots els municipis de Catalunya és la base de les polítiques en favor de la igualtat de gènere"

Núria Balada ha participat aquest matí en la Jornada "Les polítiques de dones en els ens locals: reptes i oportunitats" que ha organitzat l'ACM

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, ha manifestat aquest matí que “la xarxa amb tots els municipis de Catalunya constitueix la pedra angular de les polítiques en favor de la igualtat de gènere. I amb la xarxa de 102 Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) locals vinculem diferents institucions implicades en la promoció de l’equitat de gènere i l’abordatge de la violència masclista”.

Balada ha fet aquestes declaracions en el marc de la inauguració Jornada “Les polítiques de dones en els ens locals: reptes i oportunitats” que ha organitzat l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i on també ha presentat una ponència sobre les línies estratègiques de l’ICD.
 
La presidenta de l’ICD també ha destacat que “el nou contracte programa signat amb les entitats municipalistes permetrà integrar la transversalitat de la perspectiva de gènere en les actuacions polítiques dels ens locals a través d’exemples concrets i de pràctiques sistematitzades de planificació, gestió i avaluació. Avancem en el fet que la perspectiva de gènere sigui un indicador de resultats de les polítiques públiques”.
 
Balada ha subratllat que “l’aplicació de la transversalitat de la perspectiva de gènere en les polítiques ens permet fer efectiu el dret d’igualtat entre dones i homes. És una excel·lent eina per fer una política eficaç, que arribi a totes i a tots”.
 
La presidenta de l’ICD ha exposat les línies d’actuació del Pla de polítiques d’ igualtat de gènere del Govern de la Generalitat, la tasca que desenvoluparà el recentment creat Observatori de la Igualtat de Gènere, l’inici dels treballs per a un Pacte Nacional contra la violència masclista, i la voluntat del govern de constituir i desenvolupar el Centre d’Estudis, Recerca i Capacitació sobre Violència Masclista. En el camp de les eines per a l’aplicació de la transversalitat de gènere en les polítiques públiques ha destacat la importància dels pressupostos de gènere i també la importància de la formació i la sensibilització.
 
Al respecte, ha posat de relleu que “el nou Pla director de formació en equitat de gènere de Catalunya 2017-2020 està destinat a totes les administracions i és important que el món local s’hi impliqui ja que la formació és clau per aplicar les polítiques d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes i fer front a la violència masclista”.Cercador

Cercador

Destaquem

  • Twitter del Govern

    Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

  • Govern transparent

    Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

  • Titular
    Núria Balada